Acaba la 7a Fira de Consum Responsable i d’Economia Social i Solidària a plaça de Catalunya

Aquest any, 88.000 persones s’han apropat a la Fira i s’hi han adquirit enguany 7.000 productes.

..
03/01/2022 - 10:19 h - Nadal 2021 Ajuntament de Barcelona

Amb el lema “Sumem bo i local. Ara, aquí i tot l’any!”, 39 empreses i organitzacions de l’economia social i solidària (ESS) han tingut caseta a la plaça de Catalunya i han ofert un ampli ventall d’artesania, roba i altres complements tèxtils, cultura, llibres, alimentació envasada, cosmètica, joguines i altres petits productes de regal.

1800 persones s’han interessat a l’Espai Consum Responsable per compartir i conèixer pràctiques i projectes per tal d’incloure hàbits saludables, sostenibles i que contribueixen a assolir la justícia social. 750 persones han participat en les dinàmiques de consum responsable aportant idees i accions pel consum responsable, i s’han rebut 40 sol·licituds d’assessorament en profunditat, atesos a la mateixa Fira.

El 30 de desembre va tancar la setena edició de la Fira de Consum Responsable i d’Economia Social i Solidària, organitzada pel Departament i la Direcció de Serveis d’Economia Cooperativa, Social i Solidària de l’Ajuntament de Barcelona. Des del 17 de desembre i durant els dotze dies d’obertura, 88.000 persones s’han apropat a la Fira. En conjunt, a les 29 casetes s’hi han adquirit enguany 7.000 productes. Unes dades que confirmen que la ciutadania aposta pel consum responsable, per les iniciatives locals i de proximitat i les pràctiques  de l’economia social i solidària.

Sumem bo i local. Ara, aquí i tot l’any!
La Fira enguany ha posat l’accent en la promoció de productes i serveis locals El consum responsable i l’economia social i solidària ofereixen productes, activitats i serveis per a incloure a la vida quotidiana: uns hàbits i unes pràctiques concretes saludables, sostenibles i de justícia social. És la manera per sumar, individualment i col·lectivament, a contenir i revertir les emergències climàtiques, sanitàries, socials i econòmiques des de les eleccions econòmiques.

A l’Espai Consum Responsable, s’hi han acostat 1.800 persones que s’han pogut informar sobre pràctiques i projectes concrets per aprofundir en el consum responsable i l’economia social i solidària cada dia de l’any. A la Fira les persones visitants hi han trobat l’espai de l’Esfera, on han pogut deixar la seva empremta explicant les seves pràctiques i objectius per tal de sumar en allò bo i local. Amb l’etiqueta #sumemBoiLocal han compartit a les xarxes més de 750 idees i accions inspiradores.

La Fira enguany ha aplegat l’oferta de 39 organitzacions, empreses i iniciatives de l’ESS que continuen la seva activitat durant tot l’any:

A Granel SCCL.; TOP MANTA; Associació Cultural el Raval-El Lokal; sObres Mestres; Taller de Costura MUJERES PALANTE; 8uit; Associació Som del Barri; La Tregua. Arte y transformación social; Art Social – Neret; DIOMCOOP I DIAMBAAR; Federació Catalana d’Autisme; Lalolad’Àfrica; Descontrol Editorial; ENDORPHINS BY FUNDACIÓ TALLERS; Esclat Grup Social; Ordi Natura; KULT; LA RAPOSA DEL POBLE SEC; Tallers Art Integrat; Llibre local – Institut de l’Ecoedició de Catalunya; CO BOGATELL; Associació Arcàdia de Can Batlló; hache Upcycling; Llibre Solidari; ASPASIM – PRODUCTES SENTIT; L’Olivera i Casa Dalmases; Creadoness -Moda Sostenible-; Engrunes; La Tinta del Poble Sec; Xarxa dones cosidores; Andròmines Eines Assolides; Fundació el Xop; CO GSIS BARCANOVA; QUEVIURE; Impulsem sccl recolçant l’emprenedoria social i solidaria; Mima’t Biocosm-Ètica; ACIDH / projecte PA PÉ; DEPILSIL

.. .. ..