Aquest curs, fomenta l’Economia Social i Solidària al teu centre educatiu

Propostes pedagògiques de l'ESS per l’educació formal i no formal a Barcelona.

..
17/09/2021 - 11:26 h - Educació i estudis Laia Ruiz

#TransformESS és el programa de Barcelona Activa de foment de l’Economia Social i Solidària (ESS) i el cooperativisme entre l’alumnat, tant en les diferents etapes educatives de l’educació formal com en altres espais educatius no formals. Per introduir l’ESS a les aules, comptem amb diversos recursos com les Maletes Pedagògiques i el Projecte de Vida Professional.

Maletes Pedagògiques 

La Maleta de Jocs Cooperatius #TransformESS consta de sis jocs per a treballar valors cooperatius i l’ESS en espais educatius. Per tal d’explicar-vos tots els detalls d’aquest recurs, Barcelona Activa ha organitzat una sessió informativa per presentar els diferents jocs, les especificitats i potencialitats de l’eina. També reflexionarem conjuntament sobre les oportunitats d’introduir el joc a les aules. La sessió de dues hores seguirà tots els protocols sanitaris corresponents a causa de la COVID-19 i es desenvoluparà en grups reduïts:

  • Sessió informativa Maletes Pedagògiques

Dimarts, 5 d’octubre de 17 h a 19 h 

A la sala Polivalent 2 d’InnoBA (C/ del Perú 52). Per tal de participar en la jornada, cal inscripció en aquest enllaç.

Projecte de Vida Professional (ProVP)  

Càpsules formatives sobre l’ESS gratuïtes destinades als centres educatius. L’objectiu és donar suport als i les joves en els seus processos de presa de decisions, amb l’objectiu de facilitar l’accés i el desenvolupament de la seva futura carrera professional. Aquest curs també s’han posat en marxa noves càpsules que es poden fer de manera virtual o presencial: