Arrenca la 7a Edició del Camí de la Solidesa
El passat 3 de maig es va dur a terme la jornada inicial de la 7a edició del Camí de la Solidesa. És un programa a mida impulsat per la Direcció d’Innovació Socioeconòmica (ISE), destinat a enfortir organitzacions de l’Economia Social i Solidària (ESS) liderades per dones, o que vulguin formar dones en posicions de lideratge.
El passat 3 de maig es va dur a terme la jornada inicial de la 7a edició del Camí de la Solidesa. És un programa a mida impulsat per la Direcció d’Innovació Socioeconòmica (ISE), destinat a enfortir organitzacions de l’Economia Social i Solidària liderades per dones, o que vulguin formar dones en posicions de lideratge.
Es tracta d’un programa de consolidació socioempresarial que s’adapta a les necessitats de les participants i on aquestes han de treballar un projecte d’enfortiment. Aquesta fita s’aborda integralment des de l’itinerari formatiu grupal, l’assessorament d’experts individualitzat (que té lloc a la seu de les organitzacions), i l’intercanvi d’experiències. El projecte d’enfortiment a treballar pot estar relacionat amb la creació d’un pla estratègic, o la revisió del model organitzatiu, entre d’altres.
La 7a edició del programa arrenca amb 16 organitzacions. Aquestes són majoritàriament dedicades a la salut i la cultura, sobretot en forma d’associació amb activitat econòmica o cooperativa de treball, amb una maduresa diversa – des d’un any fins a quaranta-vuit anys d’activitat econòmica. A la imatge lateral, podeu veure un resum gràfic de l’anàlisi de les participants.
A continuació presentem les organitzacions seleccionades; us animem a donar-los una ullada i conèixer què ofereix el món de l’ESS!
- Puparang: centrat a la reducció, la recuperació, la reparació, la reutilització i el reciclatge.
- Escoltes Catalans: entitat educativa formada per joves voluntaris educadors.
- Saturnàlia SCCL: llibreria de segona mà, ofereix esdeveniments per fomentar la cultura de base.
- Aethnic: associació de turisme sostenible Ethnic, promou iniciatives de turisme sostenible.
- Escolta Josep Carol: promou l’educació d’infants i joves en els valors de l’escoltisme laic català.
- Coeducacció SCCL: Cooperativa que treballa per a la incorporació d’una perspectiva de gènere.
- Escola de Circ Aire: fomenta comunitat, treball en equip o salut integral, entre d’altres.
- Artixoc: activitats, iniciatives i projectes culturals, per promoure la cultura de base i comunitària i el desenvolupament i transformació social de les persones.
- Opcions (Consum Responsable) SCCL: investiga i divulga coneixements sobre els impactes en el nostre model de consum.
- Plataforma Aprofitem els Aliments: per la reducció efectiva del malbaratament alimentari.
- Pedagogias Menstruales: promou la visibilització del cicle menstrual i la sexualitat.
- Tot amb Tu, Acompanyament Terapèutic Catalunya: per persones amb diversitat funcional.
- Titània Tascó: apoderament de dones i col·lectiu LGTBI sobre salut sexual i reproductiva.
- Manjar-Etti – Asociación Cultural y Gastronómica: eina per adquirir consciència del seu propi benestar, el consum responsable i la sostenibilitat del planeta.
- Associació Igualitarium: educació per la Salut amb Perspectiva de Sexe i Gènere, Interseccional i Biopsicosocial.
- Prostíbulo Poético: poetes i performers, fomenten la creació i la transmissió de la poesia.
En total, les participants estaran sis mesos treballant el seu projecte d’enfortiment, fins al novembre, quan hauran realitzat fins a 36 h formatives i aproximadament 13 h d’acompanyament individualitzat. En finalitzar, podran optar al premi de millor projecte d’enfortiment, rebent una aportació econòmica de fins a 5,000 €, i la possibilitat d’incubar-se a l’InnoBAdora gratuïtament, durant un any.