DigitESSt i digiDieta: autodiagnosi i recursos per la digitalització de l’ESS

La data de llançament de les dues eines serà el 28 de setembre.

..
19/09/2022 - 10:56 h - Empresa Ajuntament de Barcelona

Es llancen dues noves eines per ajudar a la digitalització de l’Economia Social i Solidària. Les eines es llancen en el marc de la Càtedra Oberta, impulsada per la Universitat Oberta de Catalunya, l’Ajuntament de Barcelona i Barcelona Activa. El digitESSt és un test en línia que permet a les entitats fer-se una autodiagnosi del seu estat de digitalització. La digiDieta ofereix píndoles formatives digitals que contribueixen a la transformació digital
de les empreses.

El programa MatchImpulsa, impulsat per l’Ajuntament de Barcelona, Barcelona Activa i la Universitat Oberta de Catalunya, continua proposant metodologies de millora de la digitalització de les empreses i organitzacions de l’ESS de Barcelona. Per això, el pròxim 28 de setembre llança el digitESSt i la digiDieta.

Les eines, desenvolupades pel grup de recerca Dimmons de l’Internet Interdisciplinary Institute (IN3) de la UOC, estan dissenyades a partir de la recerca-acció efectuada pel grup per a una digitalització amb impacte social i econòmic positiu per al conjunt de la societat.

El digitESSt és un test online que permet a les organitzacions tenir una diagnosi del seu estat de digitalització. Dirigit a totes aquelles empreses i professionals de la ciutat de Barcelona que s’enfronten al repte de digitalitzar-se, consta de 9 blocs breus de preguntes sobre l’organització i comporta un temps estimat de dedicació d’uns 20 minuts.

Un cop acabat el test, l’eina mostra tot un seguit de recomanacions en forma de píndoles formatives, la digiDieta, que permeten contribuir a millorar la digitalització de l’entitat a partir de diferents itineraris. La realització del digitESSt permet tenir una hora d’assessorament personalitzat per part de Barcelona Activa i formar part de la incubadora Hubbik de la UOC. Així mateix, les entitats que realitzin els diferents itineraris rebran un certificat de realització.

A partir dels resultats aconseguits del test, la digiDieta ofereix formació en línia complementària i gratuïta per millorar l’estat de digitalització de les organitzacions. El programa formatiu, de lliure accés, consta de vuit mòduls: tecnologia, l’organització, el feminisme, l’enxarxament, l’alimentació sostenible, el finançament, la sostenibilitat o el màrqueting i comunicació. En cadascun s’hi troben diverses lliçons, amb recursos associats i amb la possibilitat de fer un petit test d’assoliment dels continguts. En fer cadascun dels recorreguts proposats s’obtindrà un certificat d’acompliment. A banda, es podran trobar recursos addicionals externs per poder ampliar habilitats i coneixements en els diferents mòduls recomanats.

Les dades agregades anonimitzades que s’obtenen amb aquestes dues eines facilitaran una diagnosi col·lectiva sobre l’estat de la digitalització de l’ESS a Barcelona que serà publicat en obert per impulsar el coneixement comú. Aquest exercici permetrà contribuir a la consolidació i l’enfortiment de l’àmbit de l’ESS mitjançant polítiques públiques.

digitESSt i digiDieta són unes eines desenvolupades pel grup de recerca Dimmons a partir del programa MatchImpulsa. Aquest és un projecte de recerca-acció de la Càtedra Barcelona UOC en Economia Digital (Càtedra_Oberta), impulsada per l’Ajuntament de Barcelona (a través de la Direcció d’Economia Social i Solidària i Alimentació Sostenible, la Direcció de Serveis de Gènere i Polítiques del Temps), Barcelona Activa i la Universitat Oberta de Catalunya.