L’Ajuntament cedeix un espai a la xarxa de cooperació feminista ‘La Insòlita’

La xarxa de cooperació feminista ‘La Insòlita’ estrena nou emplaçament gràcies a l’espai cedit per l’Ajuntament de Barcelona.

..
30/01/2023 - 10:03 h - Feminismes i dona Ajuntament de Barcelona

L’espai, ubicat a la plaça de la Vila de Gràcia, permet a ‘La Insòlita’ gaudir d’un emplaçament per continuar promovent els principis i les pràctiques de l’economia social i solidària feminista i enfortir les entitats enxarxades i la seva tasca transformadora.

La xarxa de cooperació feminista ‘La Insòlita’ estrena nou emplaçament gràcies a l’espai cedit per l’Ajuntament de Barcelona a la plaça de la Vila de Gràcia.  Aquest pas endavant permet a ‘La Insòlita’ continuar creixent i treballant per generar eines i espais col·lectius que aconsegueixin transformar l’economia amb una mirada feminista.

L’Ajuntament de Barcelona aposta per l’economia social i solidària a la ciutat, pel benestar de la ciutadania i com a manera de reactivar l’economia a la ciutat. Amb aquesta cessió demostra el seu ferm compromís per enfortir una economia amb valors i pràctiques feministes. A més, la ubicació de “La Insòlita” al districte de Gràcia generarà un impacte directe al territori i promourà l’impuls de noves iniciatives i l’establiment d’estructures econòmiques més socials.

‘La Insòlita’ és una xarxa de cooperació feminista que han creat un espai de trobada, suport i creació de nous camins on treballar perquè la mirada feminista travessi l’economia social i solidària i on poder transformar les pràctiques econòmiques i socials del nostre territori. Actualment la conformen entitats de diversos àmbits: Candela, Coeducacció, Col·lectiu Punt 6, Cooptècniques, La Creatura, La Raposa, Las Mercedes, Nus, SindillarVira Cooperativa. El seu projecte va ser guardonat amb el Premi del Públic a l’última edició del Premi 8 de març Maria Aurèlia Capmany de l’Ajuntament de Barcelona.

El seu projecte es basa en el reforç dels quatre àmbits de treball de la xarxa. En primer lloc, el suport mutu, és a dir, compartir coneixements i experiències del model socioeconòmic feminista amb altres entitats. En aquest punt, el nou espai ofereix la possibilitat de realitzar formacions obertes a les entitats i al públic interessat.

El segon eix, estructura compartida, busca aconseguir crear ocupació digna per a dones dins de la xarxa amb un lloc de feina que tingui un rol de gestió i coordinació d’aquesta. La nova ubicació permet centralitzar la gestió administrativa de la xarxa i crear un espai de treball per a les cooperatives sòcies.

En un tercer eix, ‘La Insòlita’ té per objectiu fer incidència i activisme feminista generant nous espais de trobada, d’intercanvi i de pensament periòdics on tractar de manera oberta diferents temàtiques que siguin d’interès per a la construcció de models socioeconòmics feministes. La seva situació al districte de Gràcia implicarà noves aliances amb entitats i grups del territori.

Finalment, el quart eix pretén reforçar la capacitat d’intercooperació i producció conjunta amb la creació d’un catàleg de serveis que serveixi com a propostes integrals amb voluntat d’actuació local per visibilitzar altres models socioeconòmics possibles que contribueixin a una transformació feminista de l’economia.