Mapa de MapESS: els mapes de l’economia social i solidària de Pam a Pam, Comerç Verd i B+S (Barcelona Més sostenible) uneixen forces

Bona part dels comerços i iniciatives dels tres mapes es podran consultar també a la resta de plataformes.

..
15/07/2024 - 13:49 h - Medi ambient i sostenibilitat Ajuntament de Barcelona

La XES, Rezero i l’Ajuntament de Barcelona treballen per tal que conflueixi la informació dels tres mapes Pam a PamComerç Verd i Mapa B+S respectivament. Un projecte d’intercooperació entre mapes de l’ESS per facilitar l’accés de la ciutadania al consum responsable.

S’ha co-creat una metodologia que permetrà mantenir aquesta col·laboració en el temps, amb l’objectiu de facilitar la cerca d’iniciatives de l’ESS i que permeten fer un consum conscient a Catalunya, per tal d’augmentar l’abast del mercat social i millorar l’accés de la ciutadania a aquestes iniciatives.

Als comerços que ja formaven part de les iniciatives de Rezero i Pam a Pam, se’ls ha facilitat informació de la resta d’iniciatives perquè puguin fer els processos que els permetin rebre la certificació de Comerç Verd o passar el qüestionari d’avaluació de Pam a Pam.

En últim lloc, es facilita també l’accés de les iniciatives dels dos mapes a La Zona, la plataforma de venda digital de l’ESS impulsada per Opcions. Es vol millorar l’accés d’aquestes iniciatives al mercat digital i apropar-les a consumidores afins a les seves característiques.

Aquest projecte s’emmarca dins del Grup de Treball Consum Conscient i Mercat Social de l’Estratègia de l’Economia Social i Solidària a Barcelona 2030 que impulsa projectes de ciutat de forma col·laborativa entre l’Ajuntament i les organitzacions de l’Economia Social i Solidària. El projecte Mapa de MapESS, compta amb la subvenció Enfortim de l’Ajuntament de Barcelona.

Descobreix els tres mapes!

Pam a Pam: Mapa col·laboratiu de l’Economia Social i Solidària a Catalunya, impulsat per la XES. Proporciona un mapa i directori d’opcions per al consum responsable, proveïdores i comercialitzadores, amb més de 1.600 iniciatives on practicar un consum transformador amb impacte social i ambiental positiu, així com per buscar aliances per a la intercooperació.

Mapa B+S: web col·laboratiu que recull iniciatives socioambientals de la ciutat de Barcelona amb l’objectiu de fomentar la sostenibilitat entre la ciutadania. Proporciona informació pràctica sobre 4.000 Punts d’interès (com ara entitats, equipaments, botigues, allotjaments i infraestructures), Itineraris, i experiències ciutadanes (Relats, Fotografies) de la ciutat.

Comerç Verd: Certificació que atorga Rezero als comerços de Catalunya i Balears amb una oferta sostenible que facilita a la ciutadania poder fer un consum conscient. Compta amb més de 800 comerços adherits que fomenten la reutilització i el retorn d’envasos, així com la compra de productes a granel, de proximitat i/o ecològics, reutilitzables, i/o amb valor social.