Nova convocatòria d’ajuts Impulsem el que fas, 300.000 € per projectes de l’ESS

L'edició 2022 compta amb una modalitat, la 2, específica directament relacionada amb l’Economia Social i Solidària (ESS).

..
18/03/2022 - 16:44 h - Ajuntament Ajuntament de Barcelona

L’Ajuntament de Barcelona, a través de Barcelona Activa, impulsa el programa de subvencions Impulsem el que fas. Les persones i les organitzacions que es presentin a la convocatòria poden aconseguir una subvenció de fins al 80 % del pressupost total del projecte empresarial, fins a 40.000 euros.

La 6a convocatòria de l’Impulsem el que fas està dotada de 2.930.000 €, amb la qual es preveu aprovar entre 180 i 200 nous projectes. El termini per presentar-hi candidatures és del 15 de març al 22 d’abril, ambdós inclosos, i, les candidatures es poden formalitzar a través del web específic.

La  convocatòria  compta  amb una  modalitat específica  per  iniciatives d’ESS de  la ciutat adreçada  al  foment  de l’ESS  i  la innovació  socioeconòmica  tenint  en compte els sectors estratègics i el vessant territorial. S’hi poden presentar les persones físiques i jurídiques (associacions, fundacions, microempreses i petites empreses, cooperatives, persones autònomes, etc.) amb residència o seu social / delegació a la ciutat de Barcelona.

 Sobre Impulsem el que fas

El programa de subvencions va néixer l’any 2017 i s’organitza en convocatòries anuals. L’any 2021 s’hi van presentar 629 sol·licituds, 186 de les quals van rebre finançament per desenvolupar projectes de dinamització i impuls socioeconòmic dels barris de la ciutat de Barcelona. 42 van ser projectes d’alimentació sostenible i consum responsable.

El termini per presentar-hi candidatures va obrir-se el passat 15 de març, i romandrà obert fins al 22 d’abril, ambdós dies inclosos. Per tal de formalitzar la vostra candidatura, visiteu el web específic.

Nou programa Kit  Digital  pel foment de la digitalització de les empreses!

La iniciativa el “Kit Digital”, del Govern d’Espanya, proporciona subvencions per a la implantació de solucions digitals del mercat per tal que les empreses aconsegueixin una millora en el seu grau de maduració digital.  Les subvencions són de fins a 12.000 €, i hi poden optar aquelles empreses que contractin “Digitalitzadors” per dur a terme la seva implantació.   Per  altra  banda,  existeix un sistema  d’homologació  per  a  acreditar els a gents  digitalitzadors i ja són diverses les organitzacions de l’àmbit de l’ESS que han estat acceptades com a “Digitalitzadores”, i que, per tant, ofereixen l’opció d’optar a la subvenció als seus clients.  Trobeu  més  informació al  web de  la iniciativa.