Novetats a la formació trimestral per iniciatives de l’Economia Social i Solidària

Les formacions són totes gratuïtes i s’agrupen en cinc temàtiques, amb la novetat temàtica “Apropar-se a l’ESS".

..
19/09/2022 - 12:55 h - Empresa Ajuntament de Barcelona

El departament d’Innovació Socioeconòmica de Barcelona Activa programa de manera trimestral un seguit d’activitats formatives, virtuals i presencials, per a empreses, entitats i projectes emprenedors de l’àmbit de l’ESS.

Les formacions són totes gratuïtes i s’agrupen en cinc temàtiques: Comunicació i màrqueting, disponible tant per emprenedores com per entitats en funcionament, s’imparteixen per La Clara Comunicació; Gestió econòmica i financera, també disponible per tota mena d’iniciativa, les activitats s’imparteixen per Tandem Social; Reptes i Tendències, impartides per Tandem Social, estan adreçades a entitats i empreses ja constituïdes; i, Matèria d’igualtat, adreçades a organitzacions constituïdes, i impartides per Barabara Educació.

I, com a novetat, destaquem la temàtica “Apropar-se a l’ESS”, on s’inclou un itinerari específic dirigit al desenvolupament de projectes en fase idea o inicial. Inclou formacions per un primer contacte amb les definicions d’Economia Social i Solidària i de cooperatives, i un itinerari formatiu de 4 formacions per transformar d’idea a realitat un projecte socioeconòmic.

També destaquem:

  • Un NOU paquet formatiu per treballar reptes i tendències. En el context actual, és crucial mantenir-se al dia i adaptar-se de manera àgil. Per això, proposem activitats en prototipatge, planificació i escenaris de futur, digitalització, intercooperació o estratègies de creixement.
  • Ampliem les formacions en matèria d’igualtat. S’impartiran formacions de segon nivell per actualitzar el pla d’igualtat, i altres en temes com la creació de mesures de sensibilització i gestió de la diversitat LGTBI a l’empresa o eines per a incorporar la perspectiva de gènere a les entitats.
  • Oferim càpsules d’especialització en l’estratègia comunicativa, incloent-hi una formació en l’ús d’Instagram pel negoci, la gravació de pòdcasts, o l’ús d’eines lliures a la difusió.
  • Incorporem la digitalització com a repte en tots els àmbits temàtics de les formacions, incloent-hi formacions com eines digitals per la gestió d’empreses i entitats, com abordar la digitalització a l’organització, entre d’altres.

Aprofiteu i reserveu la vostra plaça en aquelles formacions que més us interessin.

Durant les pròximes setmanes continuarem actualitzant totes les formacions disponibles d’aquest darrer trimestre. Per veure en detall totes les activitats dirigiu-vos a la pàgina web corresponent:

  • Si es tracta d’un projecte emprenedor, revisa aquí.
  • Si la teva organització ja es troba en funcionament, fes clic aquí.

Per dubtes o suggeriments podeu escriure a innovaciosocioeconomica@barcelonactiva.cat.