Data/Hora
Títol
Organitza
On
Dijous 8 d’abril a les 16h i Divendres 9 d’abril a les 12.30 h

Sessions virtuals de presentació de la convocatòria de subvencions ENFORTIM l’ESS 2021

Durant el mes d’abril s’obrirà, si els òrgans de govern municipals ho aproven, la convocatòria de subvencions ENFORTIM l’ESS 2021. Per tal de que les persones i entitats interessades es puguin informar, ja s'han organitzat les sessions informatives. Davant la previsió d’obertura de convocatòria, s’han organitzt 5 sessions informatives virtuals de presentació de la convocatòria: Dimecres 24 de març a les 12.00 h / Dijous 25 de març a les 16.00 h / Divendres 26 de març de 12.30 h a 14.30 h / Dijous 8 d’abril a les 16.00 h / Divendres 9 d’abril a les 12.30 h
Organitza:
Economia Social i Solidària (Ajuntament de Barcelona)
On:
Aula virtual
Dilluns 12 d'abril de 17 a 18.30h

AVALUAR QUÈ FEM I COM HO FEM. INDICADORS D'IMPACTE I BALANÇ SOCIAL

En aquesta activitat presentarem diferents metodologies, eines i processos amb l'objectiu de conèixer, analitzar i decidir quin procés d'avaluació pot ser el més idoni segons les necessitats de la nostra entitat o projecte.
Organitza:
Innovació Socioeconòmica (Barcelona Activa)
On:
Aula virtual
Dimecres 21 d'abril de 10 a 12h

EINES COL·LABORATIVES I LLIURES PER TELETREBALLAR

L'objectiu és donar a conèixer i promoure l'ús de progrmari lliure com a eines vinculades a un ideari i uns valors en consonància amb l'entorn de l'economia social i cooperativa. Així com donar a conèixer eines de programari lliure que facilitin el teletreball
Organitza:
Innovació Socioeconòmica (Barcelona Activa)
On:
Aula virtual
Dimecres 28 d'abril de 10 a 11.30h

APREN A POSICIONAR EL TEU WEB I VISIBILITZA EL TEU PROJECTE D'ESS A INTERNET

En aquesta activitat entendrem què és i com funciona el SEO i aprendrem com optimitzar la nostra pàgina a través de la redacció de continguts i l'estructura web. També oferim algunes pinzellades sobre com analitzar els nostres resultats web, a través d'eines lliures. Els objectius generals són capacitar a les persones assistents per entendre i desenvolupar estratègies bàsiques per optimitzar el seu posicionament orgànic web, i oferir algunes nocions bàsiques per saber llegir els resultats que ofereixen les eines d'analítica web.
Organitza:
Innovació Socioeconòmica (Barcelona Activa)
On:
Aula virtual
Dilluns 3 de maig de 10 a 11.30h

LES OBLIGACIONS FISCALS DE LES ASSOCIACIONS

L'objectiu general serà conèixer les qüestions fiscals bàsiques i saber quines són les obligacions que s'han d'atendre davant la hisenda pública i les diferents repercussions tributàries existents en funció de la forma jurídica adoptada.
Organitza:
Innovació Socioeconòmica (Barcelona Activa)
On:
Dilluns 17 de maig de 16 a 17.30h

LA INNOVACIÓ COM A FACTOR DE RESILIÈNCIA POST-COVID

Formació en innovació social per aplicar transversalment als projectes emprenedors, treballant la contextualització del factor innovador i la seva capacitat per a l'exploració de la problemàtica social, la generació i selecció d'idees d'impacte social i el seu prototip i testeig com a font d'informació i contrast per al bon desenvolupament del projecte. Objectius generals de l'activitat: Formació específica en innovació social com a patró guia i mètode per a la resolució de reptes i/o desenvolupament de projectes amb voluntat d'impacte social. Objectius específics de l'activitat: Facilitar coneixement sobre el marc de la innovació social a l'actualitat. Facilitar formació per a la resolució de reptes i/o desenvolupament de projectes amb l'eix transversal de la innovació social. Exploració de la problemàtica des de la innovació social Generació i selecció d'idees d'innovació social. Prototip i testeig d'idees i projectes d'innovació social.
Organitza:
Innovació Socioeconòmica (Barcelona Activa)
On:
Aula virtual
Dimarts 8 de juny de 10 a 11.30h

PRIVACITAT I COOPERATIVISME DE PLATAFORMA

Conèixer les qüestions bàsiques relatives als conceptes de privacitat, secret, confidencialitat, compliment, dades, polítiques de privadesa, saber quines són les obligacions bàsiques de les cooperatives en relació a aquests temes quan el projecte cooperatiu encaixa dins l'anomenat cooperativisme de plataforma. Així com determinar la necessitat del propi projecte d'elaboració i implementació de polítiques de privacitat.
Organitza:
Innovació Socioeconòmica (Barcelona Activa)
On:
AULA VIRTUAL
Assessorament telemàtic

Assessorament per a projectes d'Economia Social i Solidària en temps de COVID-19

Des de Barcelona Activa es vol acompanyar-vos a impulsar els vostres projectes socioeconòmics en l'àmbit de l'Economia Social i Solidària! És per això, que s'ha posat en marxa aquest servei d'assessorament especialitzat i personalitzat per tal d'acompanyar i ajudar a que el vostre projecte tiri endavant. El servei ofereix assessorament, entre d'altres en: generació de la idea, legislació, fiscalitat, comunicació, finançament, organització i gestió d'equips i acompanyament en l'elaboració del pla d'empresa.
Organitza:
Innovació Socioeconòmica (Barcelona Activa)
On:
Aula virtual
Consulta el calendari

Càpsules formatives Innovació Socioeconòmica

Conjunt de càpsules formatives de curta durada i gratuïtes creades amb l’objectiu de dotar d’eines a les persones emprenedores i organitzacions de l’ESS i aquelles persones que vulguin apostar per la generació d’impactes ambientals i socials positius i models organitzatius més democràtics. Aquestes es duen a terme tant en format mono-sessió (una única sessió) com multi-sessió (en més d’un dia o sessió). - Oferta formativa destinada a entitats i organitzacions: https://empreses.barcelonactiva.cat/ca_ES/web/es/formacio-i-programes-per-a-entitats-d-economia-social-i-solidaria - Propostes per a les persones emprenedores: https://emprenedoria.barcelonactiva.cat/emprenedoria/cat/emprenedoria/activitats/tallers-altres-economies.jsp
Organitza:
Innovació Socioeconòmica (Barcelona Activa)
On:
AULA VIRTUAL

CONTACTA AMB NOSALTRES

Vols rebre informacions relacionades amb les economies comunitàries?        

Envia’ns un correu a economiescomunitaries@bcn.cat 
Si vols publicar un article i/o donar a conèixer el teu projecte envia’ns un correu a economiescomunitàries@bcn.cat