Cicle de xerrades 'Conflictes: judicialització o arbitratge? Àrbitre o jutge?'

Oficina Municipal d'Informació al Consumidor - Espai Consum Responsable

Des de 15/02/2024 al 14/11/2024

Llibertat d’elecció i institucions arbitrals: consum, cooperatives, propietat intel·lectual, minutes, lletrats, transports, etc.

En la societat actual ens trobem, cada cop més, amb la necessitat de reflexionar sobre la manera en què vivim i resolem els conflictes. Viure en societat és administrar i resoldre el conflicte, i en una societat democràtica és fer-ho sense utilitzar la violència.

És important promoure societats més pacifiques, defensar l’estat de dret i garantir la igualtat d’accés a la justícia per a totes les persones, així com reduir la litigiositat judicial –que està col·lapsada; mitjançant la mediació, la conciliació o l’oferta vinculant confidencial, entre d’altres sistemes alternatius de resolució de conflictes; així com mitjançant l’arbitratge, com a equivalent jurisdiccional.

En aquest marc, i dins d’un cicle de xerrades – col·loquis, donarem a conèixer la missió de la Junta Arbitral de Consum de l’Ajuntament de Barcelona. 

El sistema arbitral institucional públic i gratuït de resolució de conflictes de consum consisteix en una justícia sectorial i de proximitat, que ofereix una solució més àgil, voluntària, gratuïta, senzilla i eficaç que un procés judicial. Hi guanya tothom: consumidors, empresaris i professionals.

A càrrec de: Gaietà Sala i Prat. Àrbitre. Advocat i president de la Junta Arbitral de Consum de l’Ajuntament de Barcelona.

Dijous 15 de febrer

Democràcia, arbitratge públic i privat, i ciutadans com a consumidors i usuaris de béns i serveis públics i privats. La Junta Arbitral de Consum de Barcelona.

Dijous 18 d'abril

La transparència de les actuacions i dels laudes de les Juntes Arbitrals de Consum, una fortalesa del Sistema Arbitral de Consum.

Dijous 13 de juny

Qui protegeix els drets dels consumidors i usuaris financers amb litigis de petita quantia o de les males practiques dels bancs, caixes d’estalvis i d’altres entitats financeres?

Dijous 19 de setembre

Intel·ligència Artificial: la solució per als problemes de la Justícia? Els principis del procediment arbitral de consum: audiència, contradicció i igualtat entre les parts. La racionalitat i la equitat finalment mecanitzada?

Dijous 14 de novembre                                 

Arbitratge de consum, justícia de proximitat. Un model útil, àgil, voluntari, gratuït, senzill, eficaç i transparent: la Junta Arbitral de Consum de l’Ajuntament de Barcelona i el seu portal de transparència, BCNRoc.

Oficina Municipal d'Informació al Consumidor - Espai Consum Responsable

Districte:
Eixample
Barri:
Sant Antoni

Si vols fer una esmena sobre aquesta activitat...

FES-NOS-LA SABER

Timetable

Altres
Se celebra a
Espai Consum Responsable

Si vols fer una esmena sobre aquesta activitat...

FES-NOS-LA SABER