×

Error message

Notice: Undefined index: environment in include_once() (line 656 of /var/www/apps/app0096/www/espai-jove-casa-sagnier/sites/default/settings.php).

NOVEMBRE FEMINISTA a l'Espai Jove Casa Sagnier

Contra la Violència de Gènere. Durant el mes de novembre es duran a terme diverses activitats al voltant del 25N

El 25 de novembre se celebra el Dia Internacional Contra la Violència de Gènere per a denunciar i erradicar la violència que sofreixen les dones a tot el món.
Des de Casa Sagnier es reivindica la lluita al crit de “Aturem les violències masclistes”, amb un cicle d’activitats durant tot el mes de novembre per a reflexionar i afavorir l’apoderament de la dona.

Enguany l’artista Marta Waterme es va encarregar de la il·lustració protagonista de la campanya, segons la mateixa Marta: “La idea va ser que la il·lustració fos potent, per això era necessari el crit”. El crit de les dones violentades, de les quals ja no tenen veu i el crit de “Aturem les violències masclistes”.

El cicle d’activitats comptarà amb l’exposició fotogràfica “Marcadas” d’Andrea Ruiz, una expo que convida a reflexionar sobre el cos de les dones i les violències i incomoditats a les quals se sotmet per ser socialment acceptable. La inauguració de l’expo serà el dijous 4 a les 18 hores. Després de la inauguració es representarà l’obra de microteatre “Domini i tendresa”, interpretada per Laura Masmiquel i escrita per Miren Lopetegi. Un monòleg íntim, en veu de dona, que planteja el desig no possessiu i el possessiu, la construcció del desig, els discursos del poder en relació al desig, el desig més enllà del cos i de la sexualitat, la hipersexualització del cos femení i la seva reapropiació, la intimitat i la tendresa.
En finalitzar l’obra, entre l’Andrea, la Laura i la Miren debatran en el Col·loqui “Poder i desig: la influència del sistema patriarcal en la manera de desitjar el nostre cos i el cos dels altres”.

Per a continuar reflexionant, els dies divendres 5, 12 i 19 (de 10 a 12 hores), es projectaran curts sobre violència de gènere.

El dimecres 10, a les 18 hores, tindrà lloc un taller d’autodefensa feminista que oferirà eines per a apoderar noies i persones LGTBIQ+ davant d’assetjament sexual.

El divendres 12 a les 18 hores hi haurà un concert als jardins a càrrec de DONES EN VERS, elles mateixes ho defineixen com “un projecte en femení des del qual volem donar vida a poemes de dones que en algun moment s’han creuat amb nosaltres i han volgut compartir-nos la seva història.”

Una altra de les activitats destacades serà el taller sobre prevenció de les violències sexuals i el sexpreading en l’adolescència (Has visto la foto que corre?) a càrrec de la Cooperativa Candela, dimecres 17 a les 17.30 hores.

Totes les activitats són gratuïtes i requereixen inscripció, per a més informació truca al 93 414 01 95 o escriu un mail a espaijove@casasagnier.net

La joventut serà feminista o no serà!