Cinema Violeta

Atrás

Traductor de google :

Cinema Violeta és un espai periòdic de la Lleialtat dedicat a descobrir realitzadores, cineastes i documentalistes conegudes o invisibilitzades que, a través dels seus films, han tractat temàtiques amb mirada de dona i perspectiva feminista.

Després de les projeccions, hi ha un espai de col·loqui obert amb el públic.

La programació del trimestre, posa l’èmfasi en el 8M—Dia Internacional de les Dones.

Programació

  • 25 gener, 19h

Pioneres III —monogràfic Maya Deren.

Maya Deren (1917-1961) és una de les principals realitzadores del cinema experimental nord-americà dels anys 40. Les seves pel·lícules s’inspiren en el surrealisme i la psicoanàlisi. Alhora coreògrafa, ballarina, poeta i fotògrafa, la seva obra compta amb un important trasfons teòric.

En aquesta sessió en homenatge a les pioneres del cinema, es projectarà: «Meshes of the Afternoon» (15’), «Witch’s cradle» (12′), «At Land» (15′) i «Ritual of Transfigured Time» (14′)

  • 22 febrer, 19h

«Las Sinsombrero 3» de : Manuel Jiménez Núñez, Serrana Torres i Tània Balló Colell. Espanya | 2020 | 53min. VO castellà

Al tercer i últim episodi de «Las Sinsombrero» se’ns presenta a aquelles artistes i intel·lectuals que al final de la guerra civil es van veure obligades a exiliar-se. A través de les seves biografies, transitarem per l’impacte que va tenir, sobretot a la seva autoria, l’exili. A més a més de ser invisibilitzades per qüestions polítiques, les seves situacions familiars i econòmiques van fer que es veiessin obligades a dedicar gran part del seu temps a tasques allunyades de la producció creativa.

  • 21 març, 19h

«Margarita y el lobo» de Cecilia Bartolomé. Espanya, 1969 | 45min. VO castellà

Cecilia Bartolomé, cineasta pionera del cinema espanyol, va acabar a les llistes negres del franquisme amb aquesta pel·lícula que neix com a pràctica de fi de carrera de l’Escola Oficial de Cinematografia.

A «Margarita y el lobo» la protagonista s’enfronta a un judici de separació matrimonial amb un jutge eclesiàstic. A tall de tragicomèdia musical, la pel·lícula dissecciona de forma satírica la situació de la dona a l’època, mostrant els diferents llops que les sotmetien: l’amor, les dificultats a la feina i la vida personal o les falses alliberacions que les arrosseguen.

Horarios

Otros

Se celebra en:
La Lleialtat Santsenca.

La Lleialtat Santsenca

Dirección:
Carrer d'Olzinelles, 31
Distrito:
Sants-Montjuïc
Barrio:
Sants
Ciudad:
Barcelona
Dónde
La Lleialtat Santsenca
Cuándo
De 25/01/2024 a 21/03/2024

Número de teléfono

Tel.:
937065254

You may also be interested in...