![google](https://ajuntament.barcelona.cat/infancia/sites/all/modules/custom/asia/img/gtranslate.png)
![](https://estatics-nasia.dtibcn.cat/nasia-pro/media/foto_entrada_general.760x428.6828c2c8.jpg)
La col·lecció del Museu de l’Art Prohibit, situat a la Casa Garriga Nogués, reuneix més de 200 obres que han estat censurades, prohibides o denunciades per motius polítics, socials o religiosos. Entre les peces que formen part de la col·lecció hi ha pintures, escultures, gravats, fotografies, instal·lacions i obres audiovisuals que formen una mostra àmplia de casos que sovint han transcendit als mitjans i a les xarxes socials, creades en bona part durant la segona meitat del segle XX i durant el segle XXI.
La col·lecció inclou obres d’artistes de prestigi internacional, com Ai Weiwei, Robert Mapplethorpe o Tania Bruguera. També compta amb peces icòniques de la història de l’art contemporani, com La civilització occidental i cristiana de León Ferrari o el Piss Christ d’ Andrés Serrano, associades durant molt de temps a debats aferrissats. Altres noms com Pablo Picasso, Francisco de Goya i Gustav Klimt tampoc van quedar exempts de la censura i formen part d’aquesta singular col·lecció. Tot plegat, les nombroses obres que integren la col·lecció tracen un arc temporal que va des del període de la Il·lustració fins a les societats neoliberals del nostre present, del segle XVIII al segle XXI..
El periodista i empresari Tatxo Benet (Lleida, 1957) va començar a iniciar aquesta col·lecció, que té una missió específica i única al món, amb l’obra Presos polítics a l’Espanya contemporània de Santiago Sierra. L'obra va ser retirada d’ARCO el 2018, i actualment es troba cedida al Museu de Lleida, on es troba exposada. Des d’aleshores, Tatxo Benet ha continuat ampliant la col·lecció i l'ha consolidada per fer-la accessible als visitants. Soci fundador del grup audiovisual Mediapro, Tatxo Benet també és impulsor de diversos projectes culturals com ara la llibreria Ona, de Pau Claris, o el grup editorial Suma Llibres.
- Titularidad:
- Centro privado
- Conferència 'Joan Fontcuberta. Els filtres de la censura a la IA'
- Cuándo:
- 26/02/2025
Dirección
- Carrer de la Diputació, 250
Número de teléfono
- Tel.:
- 931 206 374
Página web
Correo electrónico
- E-mail:
- info@museuartprohibit.org