Càpsules de sostenibilitat

Les ciutats generen el 70 % de les emissions de gasos amb efecte d’hivernacle. És el moment de decidir entre el creixement sense límits o el benestar de la terra.

Picor d'ulls, asma, al·lèrgies o fins i tot càncer, són malalties que pocs associaríem a respirar un aire tòxic dins de casa.

Si un cosmètic inclou algun producte d’origen natural es pot anunciar a l’etiqueta com a tal. Però al costat del component natural n'hi pot haver de petroquímics. La lletra grossa sempre és parcial.

Nutritiu, saludable, versàtil..., amb aquestes propietats l’alvocat no para de guanyar adeptes a casa nostra però aquest aliment tropical també conté desforestació, apropiació d’aigua i narcotràfic.

Cada mes ens ve la regla i cada dona escull el mètode més còmode per conviure-hi. Fins ara, els productes d’usar i llençar eren els productes estrella però de mica en mica els mètodes de retenció de flux reutilitzables estan guanyant terreny.

Restes de fruita i verdura, closques d’ou, taps de suro... poden deixar de ser un residu per convertir-se en un adob natural, el compost. T’hi apuntes?

Segur que us sonen les populars cotorres argentines i molt probablement les haureu vist o sentit. Ara bé, què en sabem d’aquest ocell? Causa problemes a la ciutat? Se’n controlen les poblacions?

Farinetes, llets de continuació, potets i llaminadures baby..., més que alimentar els nostres infants els emmalalteixen.

Vols practicar sexe segur i sostenible? Tot i que la majoria de preservatius provenen del sud-est asiàtic, existeixen alternatives justes i sostenibles.

La nacra està ferida de mort

Un paràsit microscòpic està portant a l’extinció un dels mol·luscs més gran del món, la Nacra, un tresor marí mediterrani del que n’hem extret seda de mar, carn, nacre i perles.

Pàgines