Acusti.cat

Aquest any 2016 s’ha realitzat per primera vegada el Congrés Català d’Acústica (Acusti.cat) que es va celebrar els dies 28 i 29 d’abril a la Fira de Sabadell en el marc del Dia Mundial de la sensibilització envers el Soroll.

Durant els dos dies, el congrés va comptar amb diverses activitats de debat i reflexió paral·leles entorn als reptes i dilemes que es presenten al voltant de la problemàtica del soroll, i oferirà taules rodones, solucions i tallers demostratius a problemes concrets (tecnològics, intangibles i socials).

El divendres 29 de 10 a 14 hores va tenir lloc un Espai Taller de sensibilització acústica sobre l’educació ambiental i la sensibilització envers el soroll amb presentacions, tallers, mostres de recursos i espai per la reflexió i el debat.

La Fàbrica del Sol va participar presentant el seu bloc d’activitats del Programa Com Funciona Barcelona? per adults, Els Batecs dels Barris, un conjunt d’itineraris acústics pels 10 districtes per valorar el patrimoni sonor de la ciutat. En aquestes rutes els participants poden gaudir d’una experiència única per sentir els sons i sorolls que els envolten alhora que reflexionar sobre la qualitat ambiental i la contaminació acústica. Per això vam comptar amb la participació d’en Francesc Daumal, professor de l’ETSAB especialitzat en arquitectura acústica que ha col·laborat en el disseny d’aquestes rutes.

A la taula també va participar, entre d’altres, el programa Escoles + Sostenibles, el Servei de Documentació d’Educació Ambiental (SDEA) i l’Ajuntament de Barcelona va presentar el programa Sssplau i la "Maleta dels sons i sorolls”.