Mitigació i emissions

Saps que en el marc del “Compromís pel Clima”, Barcelona aposta per la reducció d’un 40% de l’emissió de gasos d’efecte hivernacle?

El Compromís de Barcelona pel Clima és un document elaborat per 800 entitats ciutadanes vinculades a la xarxa Barcelona + Sostenible, signants del Compromís Ciutadà per la Sostenibilitat 2012-2022, conjuntament amb l'Ajuntament de Barcelona. El Compromís recull dos objectius principals relacionats amb la mitigació i l'adaptació al canvi climàtic, prenent de referència l'any 2005 i el 2030 com a horitzó. Pel que fa a la mitigació, l'objectiu és la reducció d'un 40% dels nivells de CO2 equivalent per càpita. En l'àmbit de l'adaptació, el Compromís planteja l'augment del verd urbà en 1,6 km2, és a dir, 1 m2 per habitant actual.

El document també inclou un full de ruta amb tota una sèrie de projectes i propostes a realitzar en els propers dos anys (2015-2017). El Compromís de Barcelona pel Clima va ser presentat a la Cimera sobre el Canvi Climàtic COP21 de París, i és el resultat del treball en xarxa, la corresponsabilitat ciutadana i la participació.