La Nit dels Museus
Where: Palau de la Virreina
La Rambla, 99
Barcelona
Barcelona

Activitats anteriors / Activitats associades

Nit dels museus

La Nit dels Museus
Visites guiades

14.05.2022


Dissabte 14 de maig
Entrada lliure a les exposicions

19 h - Visita guiada a Latif Al-Ani

En el doble alliberament de l’Iraq del poder colonial i del jou de la religió després de la Segona Guerra Mundial, el fotògraf Latif Al-Ani, un dels primers de l’Iraq, va tenir un paper decisiu retratant els ràpids canvis urbans i socials, que Saddam Hussein i el bombardeig de Bagdad del 2003 van fer callar definitivament.

20 h - Visita guiada a Imatges buides, amb Oriol Vilapuig

En l’obra d’Oriol Vilapuig (Sabadell, 1964) les imatges no són matèria o vocabulari artístic, sinó una mena de poesi, és a dir, un detonant que produeix sentit i convida a considerar tant la posició de l’artista com els posicionaments dels qui s’hi aproximen.

21 h - Visita guiada a Marguerite Duras, amb Valentín Roma

Marguerite Duras (Gia Đi.nh, 1914 – París, 1996) és un dels escassos exemples d’autora de culte que, simultàniament, esdevé una icona popular. Amb cinquanta-sis llibres, dinou pel·lícules i dotze guions cinematogràfics, a més d’una producció televisiva poc investigada, la seva obra ocupa un lloc d’enorme influència en la literatura i el cinema europeus de la segona meitat del segle XX.

22 h - Visita guiada a "A les entranyes de la bèstia"

En la recerca somiada d’una resposta al caos que domina la vida a la República bolivariana socialista del segle XXI, A i J ens condueixen a una aventura a través de les entranyes de la bèstia jeràrquica i criminal. Passejarem per espais carceraris, pels caus del «cabdill»: figura elusiva que representa el poder autoritari, castrense i masclista característic d’una violenta cultura heroica.