Viatges imaginaris
Where: Palau de la Virreina
La Rambla, 99
Barcelona
Barcelona

Activitats anteriors / Cine i vídeo

 Jacobo Sucari

Viatges imaginaris
Tres relats audiovisuals de Jacobo Sucari

22.04.2021


Dijous 22 d'abril, 19 h. Espai 4.
Presentació a càrrec de José Luis Corazón Ardura i Jacobo Sucari

-> Reserva d'entrades

Viatges imaginaris està compost per una sèrie de tres retrats de ciutat en els quals s’entrecreuen els diferents llenguatges que habiten el paisatge urbà. Les arrels d’aquest document de viatge a través del relat subjectiu, la història i el disbarat són les narracions sobre cultures remotes i territoris desconeguts: gènere literari de buscadors de fortuna, mariners i antropòlegs.

"Viajes imaginarios I, Buenos Aires, recorrido 39"

Retrat de ciutat en el qual s’entrecreuen els diferents llenguatges que habiten el paisatge urbà. En aquest primer capítol de Viatges imaginaris es fa un recorregut per la ciutat de Buenos Aires, la seva història i els seus mites.

Documental de creació
Durada: 17 min
Projecte i realització: Jacobo Sucari
Producció: J. Sucari / La 12 Visual / CERC
Any: 1995
Seleccionat per a Señales de vídeo, mostra itinerant per set museus d’art contemporani, 1997

"Viatges imaginaris II, expedició al Besòs"

El segon capítol de Viatges imaginaris fa un recorregut pel riu Besòs, que neix a Montcada i Reixac i desemboca setze quilòmetres més al sud, en un dels costats de Barcelona. El Besòs és el típic riu mediterrani que en córrer al costat de ciutats i polígons industrials va conformant un paisatge singular als ulls, a l’olfacte, a un tacte impossible. L’expedició comença en el naixement d’un dels afluents del riu i des d’allí inicia la seva ruta fins a desembocar al mar. En el trajecte es produeixen trobades amb els qui habiten les seves ribes i les formes de treball agrícola i industrial que constitueixen llur mitjà de vida.

Documental de creació
Durada: 20 min
Projecte i realització: Jacobo Sucari
Producció: J. Sucari / Generalitat de Catalunya
Any: 1996
Beques per a projectes de la Generalitat de Catalunya
Seleccionat per al Festival Internacional de Cinema del Medi Ambient de Barcelona. FICMA

"Israel on my mind"

És el tercer capítol de la sèrie Viatges imaginaris, una indagació antropològica de caràcter audiovisual que es mou per territoris que demanen ser descoberts a través del llenguatge dels seus habitants: construcció d’un relat entre la història, els seus imaginaris socials i els seus parlants.

“Israel on my mind” és una pel·lícula que indaga sobre el passat, el present i el futur d’Israel. Un territori sumit en una guerra des de fa més de setanta anys i enmig d’una conjuntura local molt complexa. Dos ciutadans israelians ens relaten com se senten d’aferrats a aquesta terra d’intensitat ardent i il·luminacions devastadores.

Gravació i edició de Jacobo Sucari. Amb la participació de Lance Hunter i Yoav Lorch
Durada: 28:30 min
Israel – Barcelona
Any: 2018 - 2020
Première a La Virreina Centre de la Imatge. Primer passi públic. Abril 2021