Art espiritual andí. Ayni com a reciprocitat sagrada
Laboratori d’Aprenentatge Comunitari
07.03.2017
Virreina LAB
18 h
Entrada gratuïta. Aforament limitat
L’espiritualitat andina és una forma de coneixement que comprèn la naturalesa com un tot del qual formem part. Així mateix, entén que cadascun de nosaltres és un tot que està en moviment cíclic permanent, i guarda un ordre harmònic de complementarietat i interdependència amb els altres. L’art espiritual andí reconeix l’esperit de la vida en cadascun dels éssers animats i inanimats amb els quals la vida s’integra.
Ayni és el gran secret ancestral que avui revoluciona la nostra percepció de la realitat i la forma en la qual ens relacionem amb tot el que existeix. Juan i Iván Núñez del Prado ens apropen directament des dels descendents de l’Inca a una manera de viure la vida en la qual ja no estem dividits i en lluita amb el món exterior. A partir de la seva dedicació i el seu amor per la matèria, han sabut traduir la saviesa originària de la terra de Cusco articulant un conjunt de coneixements pràctics útils per a la societat moderna.
Presentació:
Dins del taller de reciprocitat que desenvolupem des del Laboratori d’Aprenentatge Comunitari entre els mesos de febrer i abril, tenim el plaer de proposar aquesta sessió pública amb els mestres andins Juan i Iván Núñez del Prado. Ells ens presentaran un dels conceptes més arrelats en l’espiritualitat andina, l’ofrena, un acte de reciprocitat amb la vida a través d’oferir el millor de cadascú als altres. La gent de les latituds andines va descobrir i recrear els principis de l’harmonia inspirats en les lleis de la naturalesa, reconeixent en la seva espiritualitat que la vida és sagrada i que existeix un ordre de rols amb el qual aquesta s’organitza; que sustenta la importància del respecte, la complementarietat i el diàleg entre tots els éssers del planeta.
Aquesta activitat forma part del taller de reciprocitat organitzat pel Laboratori d’Aprenentatge Comunitari.
Juan Núñez del Prado és un antropòleg reconegut peruà i Paqo (sacerdot andí) que s’ha dedicat durant quasi cinquanta anys a l’estudi de la tradició inca als seus Andes natals. Al llarg d’aquest temps va mantenir contacte de primera mà amb el poble Q’ero, els descendents directes del llinatge de l’Inca, formant-se amb grans mestres de la regió com ara Benito Qoriwaman, Andrés Espinoza, Melchor Deza, entre d’altres.
Iván Núñez del Prado ha treballat juntament amb el seu pare Juan i els grans mestres estudiant la tradició i fou iniciat de ben jove, a l’edat de set anys. A més de ser Paqo, va estudiar Enginyeria Industrial i és coach ontològic. Des del compromís i la passió, ha transmès tots els aprenentatges obtinguts en els darrers quasi quaranta anys a milers de persones als EUA, Europa i el Perú.