pah

‘‘Tu també estàs al sac’’, xerrada sobre la llei vivienda
Documental Social Participatiu i Plataforma d’Afectats per la Hipoteca

21.02.2018


Dimecres 21 de febrer, de 19 a 20.30 h. Virreina LAB
Entrada gratuïta. Aforament limitat


Activitat en col·laboració amb la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca (PAH).


L’assemblea estratègica de coordinació de la PAH estableix els àmbits de treball del col·lectiu i estructura les activitats que es practiquen en relació amb accions de resistència contra els desnonaments, així com accions de difusió i de propaganda del col·lectiu.

La forma assembleària que adquireixen aquestes reunions, així com les estratègies d’acció que es comenten durant l’assemblea, permeten entendre els mètodes participatius i el perfil activista d’aquest col·lectiu de primera mà.

El treball que la plataforma d'investigació  Documental Socials Participatiu (DSP) de La Virreina Centre de la Imatge acompleix amb la PAH afavoreix l’apoderament audiovisual del grup a fi que els membres mateixos del col·lectiu puguin desenvolupar i elaborar els seus propis missatges. Aquesta activitat d’apoderament a partir de tallers i d’una pràctica conjunta ha generat el naixement de la comissió PAHPress, una comissió de producció dins el col·lectiu, encarregada d’activar els processos de comunicació audiovisuals, tant a través de l’streaming, en els enfrontaments diaris contra els desnonaments, com mitjançant el registre i la generació de material original en les campanyes de comunicació que la PAH porta a cap.

La PAH duu a terme una activitat implacable i de primera necessitat: evitar que es privi la gent d’un dret bàsic i fonamental, el dret a l’habitatge.

L’acció permanent i quotidiana de resistència de la PAH va acompanyada de la comunicació audiovisual com a eina de difusió, de pressió i d’educació de la ciutadania sobre allò que els mitjans de comunicació oculten i tergiversen.