documental social participatiu

pràctiques participatives en xarxes creatives
Documental Social Participatiu

20.04.2017


Javier Rodrigo i Chus Domínguez
Dijous 20 d’abril, 19h. Virreina LAB
Entrada gratuïta. Aforament limitat

Una jornada on Javier Rodrigo ens proposa una reflexió sobre els límits, els potencials i les friccions de la participació i la pedagogia en iniciatives de treball en xarxa, on compartirà alguna de les complexitats de les polítiques de projectes col·lectius a partir de la mirada de les pedagogies col·lectives i les seves perspectives reflexives, conjuntament amb l'aproximació de les polítiques de col·laboració en cultura.

Seguidament, Chus Domínguez presentarà pràctiques i processos de treball del LAAV_ (Laboratorio de Antropología Audiovisual Experimental), un espai per a la investigació i creació que combina les disciplines artístiques i científiques amb l'estudi i la representació de l'ésser humà i els grups socials des d'una perspectiva experimental i crítica. Basat en grups de treball, el laboratori aplica tant metodologies de les pràctiques col·laboratives i de les pedagogies crítiques com de l'antropologia cultural i visual.


Javier Rodrigo
Co-cordinador de Transductores, ha investigat i desenvolupat processos i programes de polítiques culturals i de proximitat, en diverses institucions i entitats, tant estatals com internacionals. Actualment forma part de Co-habitar (juntament amb LaFundició, Sinapsis i Idensitat), i coordina el programa transversal Interfícies a l’Arts Santa Mònica.


Chus Domínguez
Creador audiovisual que des de l'òrbita del cinema de no ficció ha desenvolupat el seu treball en altres disciplines com les arts escèniques, l'arxiu, o la creació col·laborativa, on s’ha implicat en el desenvolupament de projectes com el LAAV_, el col·lectiu Orquestina de pigmeos o Territorio Archivo