dsp

Biblioteca Vivent
Documental Social Participatiu

15.02.2018


Dijous 15 de febrer, de 19.00 a 20.30 h. Virreina LAB
Entrada gratuïta. Aforament limitat
Activitat de la plataforma Documental Social Participatiu en col·laboració amb ACATHI i Xarxa Antirrumors.

La Biblioteca Vivent, promoguda per la Xarxa Antirumors de l’Ajuntament de Barcelona, sorgeix d’un moviment internacional que promou el contacte social per desafiar els prejudicis. “Igual que en una biblioteca real, un visitant de la Biblioteca Vivent pot triar un llibre entre una sèrie de títols. La diferència és que els llibres són les persones, i la lectura és una conversa.”

A la Biblioteca Vivent, persones d’orígens i d’identitats diversos mantindran converses sobre l’emigració des de països hostils al col·lectiu LGBTIQ+, el procés d’asil, el trànsit i l’expressió lliure del gènere.

Durant l’activitat, les persones del públic podran compartir històries i opinions amb ponents del col·lectiu LGBTIQ+ en format de conversa entre dos o tres participants. Seran diàlegs oberts a preguntes, amb la voluntat de generar coneixement sobre l’expressió lliure del gènere, la diversitat i els processos d’asil.

Els ponents de la Biblioteca Vivent són voluntaris d’ACATHI, una associació integrada per persones d’orígens diversos, migrades, refugiades o LGBTIQ+. Aquesta gran diversitat d’identitats formen l’essència d’un projecte que pretén incidir i conscienciar sobre la realitat de les persones LGBTIQ+ migrades.

El treball que la Plataforma Documental Social Participatiu (DSP) ha dut a terme amb ACATHI al llarg d’aquest darrer any i mig ens ha permès conèixer les enormes necessitats de suport i de comunicació social dels grups socials discriminats.

Per tant, en aquest cas, la feina que duem a terme no s’ha relacionat exclusivament amb el maneig de les eines audiovisuals com a apoderament expressiu i de comunicació social, sinó també amb el reconeixement de les seves singularitats, de les seves històries i relats, de les seves transformacions físiques i territorials.

Per aquest motiu, el testimoni d’aquestes històries singulars és l’eix principal del treball que hem dut a terme conjuntament. Tenir veu i imatge és el punt de partida del reconeixement de les altres persones i, a partir d’aquí, s’obre la possibilitat de conquerir, en aquest reconeixement, un espai propi.