Conferències i Cursos

Lletra i Música

12.04.2018
  • Fotografia: S. Guasteví

Converses literàries

Un piano pot despertar una novel·la, un Museu de la Música pot suggerir milers de lectures. En aquest cicle convidem escriptors que s'han deixat endur per la música i els seus objectes, introduint-los en les seves ficcions. En sortirem amb moltes propostes de llibres i moltes ganes de llegir-los. 

Cicle conduït per Josep Pujol, doctor en musicologia, escriptor i professor de l’Escola Superior de Música de Catalunya.

En aquesta sessió, convidem Raül Garrigasait, autor d'Els estranys

Narració i reflexió, ficció i història, Beethoven i Solsona. La primera novel·la de Raül Garrigasait, celebrada i guardonada amb el prestigiós premi Llibreter, també és una incursió en les interioritats de la música romàntica. Des del Museu estem especialment complaguts que el piano que punteja algunes de les pàgines més delicioses d’Els estranys hagi estat inspirat per un dels instruments que custodiem. De tot això i molt més en parlarem amb l'autor.

Properes sessions del cicle:

Dijous, 19 d'abril 2018. Un Sant Jordi en adaggietto. Josep Pujol fa una proposta personal dels millors relats de temàtica musical per regalar a Sant Jordi.

Dijous, 26 d'abril 2018. Miquel de Palol: Un home vulgar. En Miquel de Palol, la ficció i la música són dues fonts inexhauribles de reflexió.

Dijous, 3 de maig 2018. Jaume Cabré: Viatge d'hivern. Deixem-nos emportar per Bach i Schubert al llarg de les narracions trenades del Viatge d'hivern, un recull amb múltiples claus de lectura i suggeriments musicals.