Col·leccions

Fortepiano Zumpe

Més de 2.400 instruments musicals i 400 objectes i obres d’art que permeten un estudi acurat del fet musical des de les diferents vessants científiques. Una quarta part del fons es troba a l’exposició permanent i la resta es conserva en reserves accessibles.

Comprèn donacions i llegats de músics com Isaac Albéniz, Enric Granados, Joaquim Malats, Joan Manén i Miquel Llobet, entre d’altres. Conserva partitures manuscrites originals, fotografies, documentació administrativa i una col·lecció epistolar molt notable. És una referència bàsica per a l’estudi de la música a la Catalunya dels segles XIX i XX.

Conserva un conjunt de 13.000 enregistraments en diversos suports: cilindres de cera, rotlles de pianola, cintes perforades, corrons, bobines, etc., que mostren l’evolució de la fixació del so en els darrers tres-cents anys. Podeu buscar els enregistraments dins el mateix catàleg de la bibiloteca.

Multimèdia

L’Arxiu multimèdia comprèn més de 60.000 ítems que documenten les col·leccions i l'activitat del museu: fotografies d’identificació i restauració dels instruments, documents digitalitzats de l'arxiu històric i el fons sonor, imatges de l’exposició permanent i les exposicions temporals, així com de les activitats i concerts. Part d'aquest arxiu és consultable a través de les col·leccions en línia.

La resta, per qüestions de drets, no es pot consultar en línia; podeu demanar informació i fer consultes al correu mdmb_documentacio@bcn.cat