Blog

(Fotografia: S. Guasteví)
Notícies

Estiu al Museu, propostes re-creatives per a grups d’infants

El curs escolar està entrant a la recta final, els espais del Museu van perdent progressivament el trànsit intens dels visitants escolars i les nostres col·leccions començaran a trobar a faltar els ulls encuriosits a l’altra costat del vidre, o les melenes alegres protagonistes de selfies! Abans d’entrar, però, en la letargia i descans estival, tenim preparades unes propostes molt engrescadores per poder tornar al Museu de la mà de monitors d’esplai i potser amb nous companys acabats de conèixer. Com cada any, després de Sant Joan i fins a finals de juliol, engeguem les activitats i tallers per a grups de nenes i nens de 3 a 12 anys , amb la voluntat de continuar apropant el coneixement musical amb joc, experiència i gaudi.

Procurem relacionar cada activitat amb una família instrumental, amb una determinada manera de produir el so o amb tradicions culturals diverses i anar afegint propostes noves, de manera que aquesta temporada ja en tenim nou de diferents!

Sense renunciar a visitar part de la col·lecció, les propostes tenen un enfoc essencialment participatiu i experimental que convida a la creació i a la re-creació. N’hi ha per a tots els gustos: els més menuts fan sonar cantirets mentre s’esquitxen percudint a l’aigua; els altres poden construir un instrument de corda, de vent o de percussió en funció dels interessos i l’edat. Els que prefereixen tocar directament poden experimentar amb un Theremin i d’altres enginys elèctrics o bé participar del conjunt sonor del gamelan del Museu.

I per acabar, la novetat d’enguany és un taller de percussió africana en el que a més a més d’aprendre alguns patrons rítmics amb diferents instruments, un músic nadiu de Guinea Bissau els farà descobrir el llenguatge dels tambors, els diferents codis rítmics que encara utilitzen alguns col•lectius africans per enviar missatges d’un poblat a l’altre, o per comunicar-se  entre els músics i els balladors del conjunt en festes i rituals.

Tot plegat, un conjunt de propostes que ens tindran el Museu ben actiu abans del merescut descans de l’agost!

Podeu consultar les propostes detallades a través d’aquest enllaç.