Blog

Notícies

Estrenem web!

No era cap notícia que feia anys que calia renovar-se: l’agilitat i capacitat d’internet de vegades ens supera i, des del moment en què decidim abandonar el gestor de continguts Vignette i saltar cap a Drupal -guanyant una certa flexibilitat en general-, passa molt més temps del que hauríem volgut.

Havíem iniciat ja alguns canvis rellevants a la web que ara deixem enrere i que els darrers mesos havia quedat fossilitzada (i a damunt ni us ho vam comunicar, pensant que la nova versió arribaria abans, i fent pedaços gràcies a l’equip de L’Auditori que ens acollia parcialment a la seva web…!). Per exemple: ja es podien comprar entrades per internet i no només de manera presencial, o el catàleg d’instruments havia patit (en sentit molt positiu) uns canvis importants que permeten una navegació molt més acurada i interessant, amb hipervincles de camps com nom, autor o material i, a més a més, havíem entrat a MIMO (Musical Instrument Museums Online).

Què ha canviat? Els continguts textuals i quasi totes les imatges les publiquem amb llicència Creative Commons; en general, l’aspecte és més clar, hem buscat una estructura que faciliti la navegació i la cerca d’informació de tot tipus i, els catàlegs de tot allò que contenim, passen a primera línia, no només el dels instruments, sinó que per primera vegada l’arxiu comença a llostrejar (llegiu aquesta notícia), i la biblioteca guanya també visibilitat. Tot allò que guardem (no només allò que exposem) és consultable a través de diversos catàlegs que gestionem diàriament i, per tant, han d’estar a la vista.

Més novetats importants: ens expliquem més. De fet, ens comencem a explicar. Hi ha apartats com Préstec o Donacions que ens permeten dir com creix aquest museu, o com deixem que algunes peces marxin a voltar món a altres exposicions. Però el punt fort és que encetem un blog, peça clau que ens permetrà aprofundir més o menys en tot allò que fem i sovint no diem. Les donacions que ens arriben, les estrenes d’espectacles, els inicis de temporada, els projectes nacionals i internacionals, les investigacions en curs (arribin o no a bon port) són tasques diàries, fora de l’exposició, que mereixen ser comunicades. Volem mostrar totes les dades i, a més, confeccionar continguts a través d’elles. Sereu benvinguts si hi voleu fer aportacions!

I hem d’agrair, esclar, els esforços per fer-ho possible: a tot l’equip d’EUMO pel disseny, la programació i l’acompanyament, que ens ha fet lleu el canvi; a l’equip de l’ICUB que ens ha proporcionat estructures de xarxes i que estan treballant amb coses molt interessants que podrem aplicar a la web; a tot l’equip del museu per haver elaborat tots els continguts sense passar mai d’allò que en diuen “deadline” i, també, a en Quim Rabaseda i en Pep Gorgori per encetar el blog i fer de conillets d’índies d’aquesta nova etapa digital en construcció i en constant evolució.

Comentaris

#1 Enviat per z.admin el dv., 23/02/2018 - 13:19

test

#2 Enviat per z.admin el dv., 23/02/2018 - 13:21

test 2

Afegeix un nou comentari