Blog

Notícies

Joguinejant amb el Museu del Joguet de Catalunya

Els projectes nadius de xarxes socials són iniciatives pensades de forma expressa per a aquest mitjà de comunicació. L’any 2015 vam engegar el primer d’aquests projectes, que seria la llavor d’un model d’èxit: l’alternança anual entre projectes a partir dels fons del Museu de la Música exclusivament, i projectes fent parella amb algun altre museu amb qui descobrir col·leccions i nous punts de connexió entre els fons.  

Aquest primer projecte era #divendresbèsties i volia, cada divendres, publicar a les xarxes imatges d’instruments del museu que tinguessin relació amb el món animal: construïts a partir de materials d’origen animal, o bé amb representacions d’animals o formes. La iniciativa va durar més de 70 setmanes (i això que només vam voler mostrar aquelles peces que qualsevol visitant podria trobar al llarg del recorregut!). A partir d’aquí, vam pensar que, en comptes d’anar sols, volíem descobrir col·leccions d’altres museus i establir-hi diàleg.

I així va ser:

  • #DivenDress, combinació de peces de roba del Museu del Disseny vinculades a  instruments musicals del Museu de la Música.
  • #Quenipintat, instruments reals de les nostres col·leccions relacionades cronològicament amb la iconografia musical que apareix en obres d’art del MNAC.
  • #sOnades, amb tot tipus d’objectes relacionats amb el mar que formen part dels fons del Museu Marítim.
  • #Joguinejant, amb el Museu del Joguet de Catalunya, projecte d’enguany que vol celebrar els 40 anys d’aquest museu amb el qual col·laborem en el projecte CATICAT i amb qui hem establert una magnífica relació.

El darrer divendres de juliol serà la cloenda de joc amb ells, volem agrair la bona disposició des del primer dia en participar, per part d’Eva Pascual (Cap de Col·leccions) i Mavi Carberol (Xarxes socials), que s’han encarregat de seleccionar tots els objectes a partir dels quals nosaltres hem buscat relacions, ja fos pel tipus d’instrument o, també, per la forma. Elles han anat una passa més enllà, cada setmana, il·lustrant les parelles amb un vídeo dels objectes seleccionats en funcionament i, també, han suggerit temes musicals per a cada parella, nodrint així la playlist amb el mateix nom a Spotify.

Podeu llegir aquí les seves pròpies paraules al voltant de #Joguinejant!