Blog

(Foto: S. Guasteví)
Notícies

La biblioteca exposada: #bibliomuseu

Per segon any, la biblioteca del Museu de la Música de Barcelona crea una petita selecció, a partir d’una bibliografia especialitzada, amb què es poden documentar molts dels instruments que podem veure al llarg de l’exposició permanent. Fins el dia 23 d’abril, es poden veure objectes-llibres com la tesi de Josep Borràs sobre baixons de la Península Ibèrica al costat del baixó, un llibre sobre la construcció d’instruments de broquet al costat d’una trompeta, un llibre sobre Antonio de Torres al costat de les seves guitarres, o una revista amb un número dedicat a la iconografia del serpent… al costat del serpent.

Aquesta iniciativa de la biblioteca serveix alhora com a acte de visualització física (no únicament a través del catàleg en línia) del fons documental, amb una “museografia” dels llibres, i com a invitació a la participació dels visitants. Els qui ho vulguin, poden fer arribar una fotografia dels llibres dins les vitrines via Instagram, Twitter o Facebook, amb l’etiqueta #bibliomuseu i mencionant el museu. La fotografia més votada rebrà com a premi el llibre-guia del museu Un sol món, músiques diverses.

Durant uns dies, aquests llibres, defugint tot allò digital i tecnològic, sense cap necessitat de mediació, són exhibits tal i com ho estan més de 500 instruments dins les vitrines, generant un vincle directe.

La biblioteca, situada un pis per sobre del museu, oberta al públic, té més de 4.300 llibres especialitzats en organologia, història, i en l’evolució dels instruments en els marcs etnogràfic, històric i científic.