Exposicions

Exposició Granados, de París a Goya

21.09.2017 a 27.05.2018
  • Foto: S. Guasteví
  • Foto: S. Guasteví
  • Foto: S. Guasteví
  • Foto: S. Guasteví

Des dels anys d'estudi a París fins a les últimes composicions inspirades en Goya, la vida i l'obra d'Enric Granados (1867-1916) va ser un recorregut literari i pictòric. La seva música era poètica i plàstica, plena d'imatges sorprenents i de descripcions líriques. En el 150è aniversari del seu naixement, l'exposició celebra l'artista modern, el músic que llegia, el pianista que pintava, el compositor de gestos delicats que va fer-se escoltar a Barcelona i a Nova York.

La mostra convida a entrar a un estudi d’artista, l’espai on objectes i idees es barregen en favor de la creació. El moment en què Granados arriba a París el 1887 és el punt de partida d’aquest viatge que s’estructura en set àmbits: París, Teatre, Dante, Liliana, Tartana, Gest i Goya. Cada etapa permet al públic descobrir la connexió de Granados amb les avantguardes culturals europees i reivindica el vincle del compositor amb el Modernisme. 

A través de partitures i documents originals del compositor com cartes, fotografies i esborranys els visitants es poden submergir en l’ambient dels museus que Granados acostumava a visitar i els tallers d’artistes que tant li agradaven. Uns ambients que es reforcen amb les olors característiques de cada bloc com la llinassa del taller o els llimoners que l’acompanyaven a la cabana des d’on va compondre part de l’òpera Goyescas.

Els fons que s’hi poden veure inclouen també algunes reproduccions encarregades especialment per a la mostra que s’han aconseguit gràcies a la col·laboració amb institucions d’alt nivell, internacionals, nacionals i locals, com la Bibliothèque Nationale de France, els museus d’Orsay i Carnavalet de París, Museo del Prado, Biblioteca de Catalunya, Filmoteca de Catalunya, Arxiu Fotogràfic de Barcelona, Museu d’Art Jaume Morera de Lleida i el mateix Museu de la Música de Barcelona.

Comissariat
Joaquim Rabaseda
Participants i col·laboradors
Museu de la Música
Museu de Lleida

Amb el suport de:
Generalitat de Catalunya (ICEC)
Acción Cultural Española
Ajuntament de Lleida
Diputació de Lleida
Institut d’Estudis Ilerdencs

Horari

Dimarts, dimecres i divendres, de 10 a 18h.
Dijous, de 10 a 21h.
Dissabtes i diumenges, de 10 a 19h.

Preu

6 € / Reduïda 4,5 €

Espai

Sala d'exposicions temporals