Exposicions

Exposició Guitar ON/OFF

20.09.2016 a 27.11.2016
  • Guitar On/Off

La mostra ja s’ha pogut veure al Musée de la musique de París i després de Barcelona viatjarà a Dinamarca.

El Museu de la Música de Barcelona presenta l’exposició “Guitar ON/OFF” que es podrà veure del 20 de setembre al 27 de novembre de 2016 a l’espai exterior de L’Auditori. Es tracta d’una exposició que pren la forma d’una guitarra gegant, de 20 metres de longitud, ideada gràcies a la col·laboració internacional entre el Musée de la musique de París (França), el Museu de la Música de Barcelona i el Ragnarock – Museu del Pop, el Rock i la Cultura Juvenil de Roskilde, a Dinamarca.

La mostra ofereix una experiència multimèdia col·lectiva que permet (re)descobrir el més popular i universal dels instruments. És un espai d’immersió dedicat a la música en viu i a la història de la guitarra. Es pot entrar dins l’enorme instrument que pren vida en contacte amb els visitants i tocar-ne les cordes, mentre que el mànec revela imatges 3D i secrets de guitarres emblemàtiques.

Un cop dins la guitarra el públic pot interactuar amb els 5 mòduls interactius que conté. A l’espai On stage, els visitants tenen l’oportunitat de pujar en un petit escenari per “tocar” determinats passatges amb air guitar. Una pantalla interactiva permet descobrir la història i el paper social d’aquest instrument al llarg dels segles i a través de projeccions audiovisuals de gran format gaudir d’interpretacions de guitarres de diferents èpoques i estils.

“Guitar ON/OFF” compta també amb una pantalla tàctil on es poden explorar amb detall cinc guitarres del Musée de la musique de París amb imatges digitals 3D i accedir a una selecció de les guitarres més destacades dels tres museus participants en el projecte. A més, la mostra permet escoltar-ne enregistraments sonors i obtenir informació tècnica sobre els instruments. Gràcies a la col·laboració amb la casa Woodbrass els visitants podran gaudir de quatre guitarres elèctriques de lliure accés.

Comissariat
Philarmonie (Paris); Museum Ragnarock (Roskilde); Museu de la Música de Barcelona

Horari

dimarts, dimecres i divendres de 10’00 a 18’00 h.
dijous de 10’00 a 21’00 h.
dissabtes i diumenges de 10’00 a 19’00 h.

Espai

Llantera de l'Auditori

Observacions

Puntualment, en concordança amb la programació de L’Auditori, l’exposició romandrà oberta fins a l’hora d’inici dels concerts.