Exposicions

Exposició Joan Manén, orgull i destí. 50 anys de la mort del músic.

04.11.2021 a 06.02.2022

El Museu de la Música, fidel al seu compromís de difusió del patrimoni musical català, se suma a la celebració de l’Any Manén en el 50è aniversari de la seva mort. Per això acull, en col·laboració amb l’Associació Joan Manén, una mostra commemorativa que vol apropar la figura del violinista i compositor: un dels artistes més reconeguts i amb major repercussió internacional del nostre país del segle passat.

Manén va ser un músic fet a si mateix, de fort individualisme i gran intuïció, que des de ben petit es va sentir predestinat a ocupar un lloc important en el món musical. Manén va viure, en molts aspectes, una vida de novel·la, marcada pel seu talent, per les convulsions històriques de l’època i per una personalitat aclaparadora que, en certa manera, representa l’epígon de l’ideal del geni virtuós del segle XIX.

A partir d’un recull documental en què s’hi compten fotografies, pintures i dibuixos, programes, partitures, cartes, instruments de l’autor i altres objectes, bastim un retrat que permet abastar els punts cardinals de la seva trajectòria vital i artística.​ La mostra compta amb la projecció del documental "Joan Manén, Variacions sense tema", produït per Marcial AV, així com amb diverses activitats paral·leles.

Comissariat
Daniel Blanch, president de l’Associació Joan Manén
Participants i col·laboradors
Associació Joan Manén
Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya
RTVE
Marcial AV

Horari

Dimarts, dimecres i divendres, de 10 a 18h. Dijous, de 10 a 21h. Dissabtes i diumenges, de 10 a 19h. Dilluns tancat.

Preu

Entrada Museu

Espai

Àmbit 9 - Exposició permanent