Exposicions

Exposició Permanent del Museu de la Música

  • Visitants a l'exposició permanent

La música  ens emociona i participa de manera decisiva a construir la nostra vida social. El Museu de la Música de Barcelona us proposa un viatge pels mons de la música –la història i les cultures— a través dels instruments, d’escoltar i d’interactuar sonorament. Cada instrument d’aquesta excepcional col·lecció –se’n mostren 500 dels més de 2.200— conserva la petjada de l’acció humana que s’ha fixat en l’objecte. És el rastre de les persones que l’han elaborat, l’han manipulat i l’han utilitzat per fer una de les activitats socials més íntima i, alhora, més intensa i compartida en la vida col·lectiva dels humans. Els podem contemplar alhora que podem escoltar des del violoncel de Pau Casals a un sarangui de l’Índia, des d’Albéniz a Granados, Sor, Paco de Lucía i els Rolling Stones.

Després d’una introducció inicial a la diversitat d’instruments i de músiques, l’exposició segueix un recorregut històric per períodes des de l’Edat Mitjana europea fins a les músiques populars i les tecnologies contemporànies, per acabar amb una mirada a les cultures d’altres continents. A cada espai del recorregut les projeccions audiovisuals i els dispositius interactius obren una finestra estètica i informativa per submergir-nos en l’època. Paral·lelament, es presenta un recorregut secundari, La Permanència del so, dedicat als diferents suports que han permès conservar la música al llarg dels segles, des de les diferents escriptures a cadascuna de les tècniques d’enregistrament fins al digital.

La col·lecció de guitarres clàssiques del museu és considerada una de les més importants del món, amb destacats exemples com les d’Antonio de Torres, el millor constructor de guitarres de la història.  Són també molt importants els instruments de teclat, entre els quals destaca el clavicèmbal Zell (1736), el claviorgue Hauslaib (c.1600) i l’orgue Pérez-Molero (1719),  i altres peces de molt diversa procedència com el conjunt gamelan de Bali, la guitarra Fender dels EUA, la guitarra de Victòria dels Àngels i la tenora de Pep Ventura.

Al final del recorregut, una sala específica proposa que toqueu lliurement diversos instruments musicals, una activitat especialment atractiva per a les famílies amb nens. A més, durant la visita podeu trobar-vos amb estudiants de l'Escola Superior de Música de Catalunya assajant amb el piano gran cua Steinway & Sons, protagonista de concerts llegendaris a L’Auditori al llarg de dues dècades; o bé professors del mateix centre impartint classes en alguna de les sales d’exposició. Esperem que gaudiu molt de la visita!

Horari

Dimarts, dimecres i divendres de 10 a 18.00 h
Dijous de 10 a 21.00 h
Dissabtes i diumenges de 10 a 19.00 h

Preu

6 € / Reduïda 4,5 €