Exposicions

Exposició ROCA

25.02.2023 a 28.05.2023

Instal·lació sonora de gran format.

Lolo & Sosaku han treballat habitualment amb mecanismes despullats, automatismes purament funcionals que generen músiques i sonoritats sorprenents –de vegades delicades i subtils i en d’altres, explosives i contundents– per mostrar-nos sense embuts la naturalesa sempre misteriosa dels autòmats.

Una mirada curiosa i atrevida que dona vida als objectes aparentment inanimats seguint l’estela de les primeres pianoles i dels autòmats de diverses cultures, en què destaca la tradició japonesa de nines autòmat. Els invents de Lolo & Sosaku sempre ens intriguen i ens commouen. Darrere dels mecanismes automatitzats podem intuir-hi la presència dels autors, la seva sensibilitat i les seves inquietuds creatives i personals, alhora que ens trobem davant quelcom ‘viu’ que se’ns adreça amb vehemència des de la seva freda constitució impersonal i aparentment inexpressiva.

En aquesta ocasió, un sistema de xoc conforma un instrument compost que reinterpreta el potencial de la icona més emblemàtica de la tradició de la música culta occidental –el piano- i esdevé un tribut i una transgressió que ens recorda que la mort i la renovació van sempre juntes.

Roca és un encàrrec del Museu de la Música de Barcelona per al Foyer de la Sala 1 de L’Auditori.

Comissariat
Museu de la Música

Preu

Accés amb entrada concerts a la Sala 1 Pau Casals

Espai

Foyer Sala 1 Pau Casals de L'Auditori