Premsa

L’exposició Eolssigu! Els sons de Corea del Museu de la Música es torna permanent de la mà del Google Cultural Institute

13.09.2019

Una de les exposicions estrella de la temporada 2017-2018 al Museu de la Música, Eolssigu! Els sons de Corea es podrà veure ara de forma permanent a través del Google Cultural Institute

Eolssigu! Els sons de Corea és una exposició comissariada per Horacio Curti i organitzada pel Museu de la Música de Barcelona i el National Gugak Center de Seül, amb el suport de la Korea Foundation i la col·laboració de la Fundación La Fontana i SAE Institute Barcelona, que presenta l’immens món sonor de la República de Corea a través d’una gran varietat d’instruments i formes musicals desconegudes per nosaltres. Aquesta exposició proposa un apropament als sons de Corea, i posa especial atenció a les pràctiques musicals del país dintre d’un marc social.

Eolssigu! Els sons de Corea, és la mostra més important que el Museu de la Música ha dedicat mai a descobrir una sola cultura. El recorregut s’organitza per pràctiques musicals que s’acompanyen d’imatges que permeten al visitant descobrir com s’agafa l’instrument, com s’utilitza, quina és la situació social i comunicativa de cada pràctica, entre d’altres. A més s’hi poden veure també imatges en gran format de gran impacte i un audiovisual enregistrat a Seül, a les dependències del National Gugak Center, que mostra diverses pràctiques musicals i processos de construcció d’instruments. 
En total Eolssigu! recull més d’un centenar d’instruments, partitures, llibres, vestits, barrets i complements que permeten un apropament sense precedents als sons de Corea.

La col·laboració internacional va permetre, a més, que 22 d’aquests instruments s’incorporessin al fons del Museu de la Música de forma permanent gràcies a la donació del National Gugak Center.

Sobre Google Arts & Culture

Google Arts & Culture posa a l’abast dels internautes més de mil museus. És una forma immersiva d'explorar l'art, la història i les meravelles del món, des de les pintures del dormitori de Van Gogh fins a la cel·la de presó de Mandela. L'aplicació Google Arts & Culture és gratuïta i està disponible a la web, en iOS i Android.

La primera col·laboració del Museu de la Música amb la plataforma va ser a través de l’exposició Granados. De París a Goya, que podeu visitar en aquest enllaç