Suport municipal en el marc de l’emergència sanitària per la covid-19 a l’Índia
Publicat dg., 23/05/2021 - 11:26
Cooperació. Una subvenció extraordinària de 100.000 euros per a Oxfam Intermón permetrà a l’ONG engegar un projecte per fer front a la segona onada al país asiàtic.
L’Índia és un dels països del món més afectats per l’emergència sanitària provocada per la covid-19, entre d’altres motius, per la presència de la soca índia del virus. Aquest fet està duent el país asiàtic a una situació crítica que afecta especialment els grups socialment exclosos. En aquest context, el consistori subvencionarà Oxfam Intermón amb 100.000 euros perquè desenvolupi un projecte per donar resposta a la crisi que s’està vivint.
L’objectiu de l’actuació d’Oxfam Índia, que s’executarà durant el 2021, és garantir la supervivència immediata i millorar la resiliència de les persones més vulnerables i desfavorides dels estats de Bihar i Chhattisgarh.
La subvenció permetrà distribuir equipament i subministraments mèdics essencials a les institucions sanitàries d’aquests estats, com màquines respiradores, mesuradors de flux d’oxigen o llits articulats, entre d’altres. També es repartiran més de 1.100 EPI entre el personal sanitari, els treballadors i treballadores socials i la resta de la comunitat. Alhora, es donarà suport en la desinfecció i higienització dels hospitals que rebran l’equipament mèdic i es reforçaran les activitats de promoció de salut pública mitjançant campanyes de comunicació.
De la mateixa manera, el projecte garanteix la seguretat alimentària de les comunitats més vulnerables amb la distribució d’aliments per a 3.500 persones afectades per la segona onada i la transferència d’efectiu per a 100 famílies.
Crida per a l’alliberament de les patents
L’Índia és un dels principals productors mundials de vacunes i, malgrat això, fins ara només ha pogut vacunar una de cada 25 persones.
Al mes d’abril es va presentar la Declaració de Barcelona per a l’alliberament de les patents, en què els professionals, les agències públiques i les organitzacions internacionals de la salut global exigeixen a les autoritats estatals i europees que activin els mecanismes necessaris perquè les indústries farmacèutiques alliberin temporalment les patents de la vacuna i comparteixin coneixement per accelerar la capacitat de producció.
Comparteix aquest contingut