Barcelona Cultura
Skip to main content

Els Premis Ciutat de Barcelona, que atorga l’Ajuntament de Barcelona des de l’any 1949, tenen per objecte el reconeixement de la creació artística i cultural vinculada a la ciutat de Barcelona. Erigits ben aviat en un fidel reflex de la vida cultural i creativa de Barcelona a partir de la recuperació democràtica del 1979, aquests guardons es van deixar d’atorgar per concurs a fi d’esdevenir una eina de reconeixement ciutadà a projectes que havien excel·lit durant l’any natural anterior.

Les categories incloses en aquests premis han anat canviant en consonància amb l’evolució cultural de la ciutat. Nascuts com a premis literaris, posteriorment han incorporat altres disciplines artístiques (com les arts visuals, escèniques i musicals), així com la recerca científica i els projectes educatius.

Els Premis Ciutat de Barcelona, al llarg de la seva trajectòria, han consolidat una imatge pròpia a partir de la lletra “B”. 

En l’edició del 2023, els premis compten amb catorze categories.

La lectura pública dels veredictes del jurat i el corresponent lliurament dels premis tindrà lloc en un acte institucional al Saló de Cent de l’Ajuntament de Barcelona, el dia 13 de febrer del 2024.

Vídeos