Barcelona Cultura
Skip to main content

Els Premis Ciutat de Barcelona van ser creats l’any 1949 per l’Ajuntament de Barcelona i són els principals guardons de reconeixement de la creació artística i la recerca científica de la ciutat.

Durant setanta anys s’han celebrat ininterrompudament, a excepció feta de l’any 2020, com a conseqüència dels durs efectes de la pandèmia del covid-19 sobre el teixit cultural i associatiu de la ciutat. En aquella ocasió va ser substituïts de manera extraordinària per les Beques “Premis Barcelona 2020”, que recollien moltes de les categories incloses als guardons històrics i que s’orientaven a donar suport a projectes encara per produir en tots aquests àmbits.

A partir de l’any 2021, l’Ajuntament de Barcelona recupera i augmenta la dotació econòmica dels Premis Ciutats de Barcelona, així com manté les “Beques Barcelona” –pel que les categories dels Premis experimenten una nova evolució tenint en compte les noves eines de suport al teixit cultural que ha creat el consistori. D’aquesta manera, els Premis Ciutat de Barcelona reforcen el seu paper de reconeixement a l’excel•lència i la projecció internacional en la creació i en la recerca cultural, científica i educativa a Barcelona.

Els Premis Ciutat de Barcelona, al llarg de la seva trajectòria, han consolidat una imatge pròpia a partir de la lletra “B”.

En l’edició del 2022, els premis comptaran amb catorze categories.

Vídeos