Barcelona Cultura
Skip to main content

CULTURES POPULARS I COMUNITÀRIES  :: 2022

 

El jurat integrat per: Ester Bonal (presidenta), Roger Gispert, Oriol Cendra Planas, Joan Sànchez i Fàtima Ahmed, acorda per unanimitat atorgar el Premi Ciutat de Barcelona de Cultures populars i comunitàries a l’espectacle

EN5D, de l’Esbart Ciutat Comtal-

per la producció d’una proposta valenta, amb una mirada innovadora de la dansa tradicional i d’arrel. Es valora de manera especial la voluntat de trencar estereotips i rols de gènere en el disseny coreogràfic i de vestuari amb una aposta per una concepció de la cultura popular oberta i dinàmica.

En aquesta mateixa categoria, el jurat fa una menció especial al Calendari de celebracions del 2022 del Grup Interreligiós del Raval (GIR), perquè visibilitza la diversitat cultural i religiosa del barri. El calendari del 2022, que dissenyen de manera col·lectiva les entitats implicades, incorpora una guia didàctica pensada per treballar, des del diàleg intercultural, aquesta diversitat als centres educatius. Aquesta iniciativa esdevé un referent per repensar el cicle festiu de la ciutat.


Vídeo moment del lliurament

Cultures populars i comunitaries 2023