Antenes Cibernàrium

Onze biblioteques de Barcelona són Antenes Cibernàrium, uns espais on us podreu iniciar i avançar en els vostres coneixements d'internet i de les diverses eines tecnològiques:

Biblioteca Francesca Bonnemaison - Properes activitats
Biblioteca Esquerra de l'Eixample - Agustí Centelles - Properes activitats
Biblioteca Sagrada Família- Josep M. Ainaud de Lasarte - Properes activitats
Biblioteca Francesc Candel - Properes activitats
Biblioteca Montserrat Abellló - Properes activitats
Biblioteca Sant Gervasi - Joan Maragall - Properes activitats
Biblioteca Jaume Fuster - Properes activitats
Biblioteca Horta - Can Mariner - Properes activitats
Biblioteca Vilapicina i la Torre Llobeta - Properes activitats
Biblioteca Ignasi Iglésias - Can Fabra - Properes activitats
Biblioteca Camp de l'Arpa - Caterina Albert - Properes activitats

Sabeu treure el màxim rendiment a l' smartphone? Coneixeu tots els avantatges de la vostra tauleta? Sabeu com funcionen tots els programes de l'ordinador? Si alguna vegada us heu plantejat una d'aquestes preguntes, de segur que us interessen les activitats que trobareu en aquests itineraris.

Itinerari 1. Iniciació digital

Si tot just comenceu a iniciar-vos en el món dels ordinadors i els dispositius mòbils, aquest és el vostre itinerari. Aquí hi descobrireu els diversos tipus de dispositius i els seus components, com emmagatzemar informació, com connectar-se a la xarxa, conceptes inicials de fotografia digital, de processador de textos i de full de càlcul.

Itinerari 2. Iniciació a Internet

Inicieu-vos en el món d'internet i navegueu de manera segura. En aquest itinerari aprendreu com s'utilitzen els navegadors en els diversos dispositius, com podeu cercar informació, de quins serveis disposeu a la xarxa, com funciona el correu electrònic i com es descarrega informació, a més de conèixer els aspectes de seguretat més importants.

Itinerari 3. Eines multimèdia

Quins recursos multimèdia existeixen? On els podeu trobar? Com podeu gestionar-ne el volum d'informació? En aquest itinerari descobrireu com aprofitar al màxim algunes eines multimèdia, com ara els llibres electrònics o la fotografia, l'àudio i el vídeo digitals, i com es produeixl'intercanvi d'informació.

Itinerari 4. Participació a la xarxa

Sabeu com aprofitar tots els recursos professionals que us ofereix internet?
En aquest itinerari us ajudarem a treure el màxim rendiment d'internet a través dels elements que fomenten la participació a la xarxa: blogs, xarxes socials, gestió de la identitat digital, eines de videoconferència i missatgeria instantània, recursos de localització geogràfica...

Itinerari 5. Aprendre, compartir i treballar a la xarxa

Internet us ofereix infinites possibilitats de formació i de recerca de feina.
En aquest itinerari aprendreu com us podeu formar per internet: de quines eines disposeu, els recursos d'aprenentatge especialitzats que us ofereix la xarxa, com gestionar i personalitzar la informació i quina és la millor manera de cercar feina per internet.

Itinerari 6. Gestions, serveis i compres en línia

És segur comprar per internet? Puc estalviar fent les compres per internet? Quines gestions puc fer còmodament des de casa? En aquest itinerari descobrireu que amb les noves modalitats de consum per internet podeu estalviar temps i diners d'una manera fàcil i segura. També us ensenyarem com podeu fer alguns tràmits amb les entitats bancàries en línia.

Resol els teus dubtes

Taller pràctic on t'ajudarem a repassar i practicar el que has après en els cursos de les Antenes Cibernàrium.

Per inscriure's als cursos i tallers, cal tenir el carnet de Biblioteques. Les inscripcions es poden fer per internet o a la mateixa biblioteca, i comencen el dia 15 del mes anterior o 16 si el 15 cau en diumenge a totes les biblioteques de Barcelona.

Per accedir a les càpsules i als tallers organitzats en col·laboració amb Cibernàrium, és obligatori portar la fotocòpia del DNI o NIE el dia de la realització del primer curs.