Antenes Cibernàrium

Vuit biblioteques de Barcelona són Antenes Cibernàrium, uns espais on us podreu iniciar i avançar en els vostres coneixements d'internet i de les diverses eines tecnològiques:

Biblioteca Francesca Bonnemaison - Properes activitats
Biblioteca Esquerra de l'Eixample - Agustí Centelles - Properes activitats
Biblioteca Sagrada Família- Josep M. Ainaud de Lasarte - Properes activitats
Biblioteca Jaume Fuster - Properes activitats
Biblioteca Vilapicina i la Torre Llobeta - Properes activitats
Biblioteca Ignasi Iglésias - Can Fabra - Properes activitats
Biblioteca Camp de l'Arpa - Caterina Albert - Properes activitats
Biblioteca El Clot - Josep Benet -  Properes activitats

ITINERARIS

Sabeu treure el màxim rendiment a l' smartphone? Coneixeu tots els avantatges de la vostra tauleta? Sabeu com funcionen tots els programes de l'ordinador? Si alguna vegada us heu plantejat una d'aquestes preguntes, de segur que us interessen les activitats que trobareu en aquests itineraris.

Itinerari 1 - ORDINADOR

Aquí descobrireu aquest tipus de dispositius i els seus components, com emmagatzemar informació i iniciació als fitxers digitals.

Itinerari 2 – TELÈFON INTEL·LIGENT

En aquest itinerari aprendràs com s’utilitzen els smartphones o tauletes (dispositius mòbils), com rendibilitzar la memòria, instal·lar aplicacions i, així com fer ús dels serveis missatgeria instantània.

Itinerari 3 – MULTIDISPOSITIU

Inicia’t al món d’Internet i navega de forma segura. En aquest itinerari aprendràs com s’utilitzen els navegadors en els diferents dispositius, com cercar informació, de quins serveis disposes a la Xarxa, el funcionament del correu electrònic i la descàrrega d’informació, així com les noves modalitats de consum per Internet per tal d’estalviar temps i diners d’una manera fàcil i segura.

 

PROJECTES

P11-Com la tecnologia ajuda a cuidar la teva salut

Adquirir coneixements sobre el dispositiu mòbil que permetin ampliar les possibilitats del dia a dia, utilitzar recursos relacionats amb la salut i el benestar i aprendre a gestionar-los correctament. Més informació aquí.

P21-Fem un dossier digital del nostre barri

Inicia’t en l’edició d’imatges, el processador de text, els mapes digitals i la realitat augmentada tot participant en un projecte de conservació del patrimoni cultural, arquitectònic i natural del barri. Més informació aquí.

P31-Dones, dissenyem una revista digital!

Inicia’t en l’edició i retoc d’imatges i text, l’escaneig a través de telèfon intel·ligent, la creació de blogs i les xarxes socials tot dissenyant una revista digital o fanzine dedicat a la dona. Més informació aquí.

P41-Fem un hort urbà amb ajuda de la tecnologia

Introdueix-te en el món de l’edició fotogràfica, el vídeo i l’àudio tot construint un hort urbà i compartint-lo a través de les xarxes socials. Més informació aquí.

 

Les inscripcions es poden fer per internet. Comencen el dia 15 del mes anterior o 16 si el 15 cau en diumenge a totes les biblioteques de Barcelona.

Per accedir a les càpsules i als tallers organitzats en col·laboració amb Cibernàrium, és obligatori portar la fotocòpia del DNI o NIE el dia de la realització del primer curs.