Premonicions del treball comunitari. Un oracle en viu
Where: Palau de la Virreina
La Rambla, 99
Barcelona
Barcelona

Activitats anteriors / Cine i vídeo

Premonicions del treball comunitari. Un oracle en viu

Premonicions del treball comunitari. Un oracle en viu
Laboratori d'Aprenentatge Comunitari

06.07.2018


Divendres 6 de juliol, de 18 a 21 h
Amb la participació de la comunitat LAC

 

Aquí teniu una invitació per celebrar i compartir una experiència duta a terme des del LAC. Concebuda com un oracle en viu, la finalitat ha estat elaborar un relat coral audiovisual que reflexionés sobre l'experiència comunitària desenvolupada. Cadascuna de les persones que ha format part del Laboratori hi ha tingut un acostament i un recorregut diferents, que han imbricat l'aprenentatge com a acció, des de la participació personal i col·lectiva en el projecte i des de l'experimentació, l'autoaprenentatge, els sabers, els assajos i els errors.

En començar l'any, vam posar en marxa la pràctica creativa de les “correspondències”. A través d'aquesta pràctica, proposàvem un exercici personal d'intercanvi per fer una aportació crítica amb el recorregut experimentat al Laboratori. Tot això va derivar en la trobada "Diàleg i premonicions del treball comunitari. Un oracle en viu". L’enregistrament d'aquesta jornada, conjuntament amb les correspondències rebudes, ha format part dels materials per editar l'audiovisual que avui presentem públicament a La Virreina.

El que volem traslladar-vos és la inquietud que sorgeix en plantejar la necessitat de compartir processos comunitaris d'aprenentatge. Sabem que no n'hi ha prou d'explicar-los i que el valor de l'experiència es resisteix a ser traduït a cap llenguatge. Ens interessa l'aprenentatge com a coneixement situat en l'experiència i la vivència personals. El que pot ser veritablement revelador és situar-nos en un punt o un procés que considerem que ha estat valuós i, a partir d'aquí, compartir-lo i amplificar-ne la rellevància.

Totes i tots, des de la nostra inclinació i desitjos, estem obrint camps de saber que, com una condició irrenunciable de la nostra època, intuïm que només tenen sentit en una suma que construeixi comunitat. Ens reconeixem, des del LAC, com a parts d'una comunitat extensa feta de molts vincles. Des d'aquesta complicitat ens interroguem amb el vídeo Premonicions del treball comunitari. Un oracle en viu, que ara voldríem expandir més enllà de nosaltres per propiciar un aprenentatge i una reflexió més amplis.

 

Programa:

18.30 h
Projecció del vídeo + debat: Premonicions del treball comunitari. Un oracle en viu.

19.30 h
Celebració amb música en viu al pati de La Virreina.

Premonicions del treball comunitari. Un oracle en viu