Blog

Activitats de setembre de 2018 a gener de 2019 al Museu de la Música
Notícies

Nova temporada d'activitats al Museu de la Música de Barcelona

Comencem una nova temporada amb el repte de continuar sent un centre d’experimentació musical de referència, un espai per compartir, intercanviar i dialogar. L’oferta que presentem és plural i diversa, i pretén transmetre l’emoció estètica de la música i els instruments.

Mostres i exposicions temporals

Mostra GU-INNO-VART

Fins al 7 d’octubre 2018

Un dels referents de Josep Guinovart era la música, afició palesa en les seves obres. En aquesta mostra fem un recorregut pels diferents estils musicals que van inspirar bona part de l’obra de l’artista.

Exposició Les guitarres d’en Quico Pi de la Serra

Del 18 d’octubre de 2018 al 28 d’abril 2019

La magnífica col·lecció de guitarres que Quico Pi de la Serra, un dels músics de més relleu en la historia sonora i col·lectiva del país, ha anat recopilant per diversos continents durant la seva trajectòria vital. Objectes tots ells íntimament lligats a la seva labor musical i a la seva experiència artística i de vida.

Música en viu. Concerts amb instruments originals.

Un dels trets diferencials del Museu de la Música de Barcelona –i prou insòlit dins del sector– és la condició d’ús musical d’alguns dels seus instruments. El cicle de concerts La Música del Museu posarà en mans d’intèrprets destacats com ara Michael Tsalka, Fahmi Alqhai, Frederick Munk, Mark Kroll, Isaac Rodríguez, Alba Ventura i Adriana Alcaide, peces emblemàtiques de la col·lecció; Pérez Molero & Friends convidarà organistes especialitzats a fer sonar l’orgue barroc de la col·lecció, i en el programa Silenci, fem música estudiants de centres superiors de música compartiran el seu apropament al patrimoni amb el públic que visiti el Museu.

Converses i diàlegs musicals

Instruments musicals en estudi, un cicle de conferències al voltant de les col·leccions del Museu i les darreres recerques, a l’abast de tothom. Lutiers i investigadors especialitzats ens explicaran de primera mà els seus estudis i descobertes.

Activitats per a tots els públics

El programa educatiu del Museu consolida l’oferta d’activitats escolars i la programació familiar els dissabtes al matí i els diumenges a la tarda d’octubre a maig. Al voltant del conjunt instrumental balinès Gamelan, el Museu continua articulant tallers per a grups d’adults, col·lectius en risc d’exclusió social en col·laboració amb el programa Apropa Cultura i grups escolars i familiars. El grup estable Gamelan Penempaan Guntur oferirà també un concert d’hivern. Tots els diumenges de l’any a les 11h el Museu ofereix una visita guiada temàtica inclosa en el preu de l’entrada.

Instal·lacions i interaccions

En col·laboració amb Sampler Series de L’Auditori l’artista Jürg Frey presentarà una instal·lació sonora dins de l’exposició permanent del Museu. El recorregut també permet interactuar amb diversos instruments reals i compta amb un dispositiu que ofereix continguts al voltant del món de la guitarra.

Així doncs us convidem a gaudir amb nosaltres d’aquestes propostes i experiències musicals amb el desig que us despertin noves sensacions i us omplin de coneixement.

Consulteu el programa detallat en aquest enllaç.