L’ONCE i l’IMPD signen un acord per afegir el suport del comandament per als semàfors acústics al catàleg del Centre de Tiflotecnologia i Innovació de l’ONCE
L’objecte facilita l’autonomia de les persones amb discapacitat visual i ha estat creat en el marc del projecte “3D per a tothom”, fruit de la col·laboració entre l’Ateneu de Fabricació de les Corts i l’IMPD.
El Centre de Tiflotecnologia i Innovació de l’ONCE (CTI) ha signat un acord amb l’Institut Municipal de Persones amb Discapacitat de Barcelona (IMPD) per incorporar al seu catàleg un suport per al comandament activador de so de semàfors. Aquest suport, dissenyat en col·laboració amb l’Ateneu de Fabricació de les Corts en el marc del projecte “3D per a tothom”, permet a les persones amb discapacitat visual portar el comandament al seu bastó o arnès del gos guia.
L’accessori millora l’autonomia i la seguretat de les persones que utilitzen el comandament activador de so de semàfors, ja que permet col·locar-lo en un lloc accessible, facilitant-ne l’ús i alliberant una mà. Així, els i les usuaris/àries poden travessar els carrers de manera més segura i còmoda, perquè el comandament és més fàcil de localitzar. A més, el suport ofereix protecció addicional al dispositiu.
El disseny del suport és lliure i per construir-lo es pot demanar cita prèvia a l’Ateneu de Fabricació de les Corts. A més, tothom qui tingui accés a una impressora 3D pot imprimir les instruccions fàcilment. Consulta la pàgina web del Repositori Obert de Coneixement de l’Ajuntament de Barcelona per accedir als materials. Si l’usuari/ària prefereix obtenir l’accessori directament sense construir-lo, pròximament el podrà adquirir a través del catàleg comercial del CTI.
Augmentar l’autonomia
Els i les representants de les dues entitats comparteixen les seves perspectives positives sobre com aquest suport pot transformar la vida de les persones amb discapacitat visual.
Mª Carmen Millán Vera, directora executiva d’Autonomia Personal, Tecnologia i Accessibilitat del CTI, destaca que aquest suport serà “una eina molt adequada per millorar la mobilitat i la independència d’aquest col·lectiu”. Marta Villanueva Cendán, regidora de Salut, Persones amb Discapacitat i Estratègia contra la Solitud de l’Ajuntament de Barcelona i directora de l’IMPD, afegeix que el projecte “reflecteix el compromís amb la plena inclusió de les persones amb discapacitat i busca garantir l’accessibilitat universal”.
La col·laboració entre l’ONCE i l’IMPD reforça el compromís de les entitats amb l’accessibilitat i la discapacitat, amb l’objectiu de millorar la qualitat de vida de les persones amb discapacitat visual. Aquesta aliança permet oferir una gamma de serveis que promouen la seva inclusió plena a la societat.