Actualitat detall

En marxa la biblioteca de les coses de la Zona Nord

09/12/2020 - 14:40 h

https://www.youtube-nocookie.com/embed/1To6VGylTa0?theme=light&color=white&rel=0&showinfo=0&autoplay=0&rel=0&t=21s

Permetrà utilitzar objectes per a necessitats puntuals, amb el consegüent estalvi econòmic i medi ambiental

Necessites una cadireta infantil per al cotxe? Una escala extensible? Una màquina de cosir, un portabicicletes pel cotxe o un trepant per penjar un quadre? No ho compris! Ves a la biblioteca de les coses!

Què és?

És un projecte que a Nou Barris s’engegarà a la Zona Nord per part de l’Ateneu de Fabricació de Ciutat Meridiana i que consisteix a donar aquells objectes que ja no fem servir perquè els puguin aprofitar altres persones.

Aquesta setmana comença la col·lecta d’objectes, relacionats amb la jardineria, el bricolatge, nadons, oci o neteja de la llar. Cal que estiguin en bon estat o, si estan trencats, que es puguin arreglar.

Quan començarà el préstec?

Un cop acabat el període de recepció dels objectes, entre els mesos de març i abril està previst que comencin els préstecs.

Què hi guanyem?

Hi guanyem econòmicament, ja que no hem de comprar un objecte que només hem de fer servir de manera temporal i que potser ja no necessitarem més.

Hi guanyem en matèria mediambiental, ja que ens permet allargar la vida útil dels objectes i reduïm el volum de residus.

I, finalment, el projecte té un alt valor social ja que compartim i fem del barri un espai col·laboratiu.