Consulta l’informe d’activitat de la xarxa d’ateneus de fabricació digital davant la crisi de la covid-19

Entre el març i el juny del 2020, els ateneus de fabricació van treballar amb el col·lectiu Coronavirus Makers per fer front a la covid-19. Descobreix què van fer per donar una humil i, alhora, contundent resposta a la pandèmia.

..
23/06/2021 - 14:55 h - Smart City DCPER

Els ateneus de fabricació digital són espais públics impulsats per l’Ajuntament de Barcelona, oberts a tothom, on es treballa per la inclusió i la capacitació digital. Des del final del març i fins al juny del 2020, es van posar a treballar per fer front a la covid-19 i van posar a disposició una trentena d’impressores 3D, cinc talladores làser i un equip de vint-i-cinc treballadors i treballadores, per dotar les persones que treballaven en primera línia d’equips de protecció personal basats en dissenys de codi obert.

Els ateneus de fabricació van treballar de la mà del moviment ciutadà espontani organitzat a través del col·lectiu Coronavirus Makers. Aquest grup de voluntariat va passar de tenir, en un primer moment, prop de trenta persones a tenir-ne més de tres mil en acabar el mes de març. Hi havia makers, personal sanitari, enginyers i enginyeres, taxistes, empresariat, docents, els serveis de fabricació digital, etcètera, i també tot el suport de les gerències, direccions i departaments implicats de l’Ajuntament de Barcelona.

Totes aquestes persones es van organitzar per donar una resposta humil i, alhora, contundent a la pandèmia. Ara pots consultar la tasca que van dur a terme en l’informe adjunt, “Ateneus de fabricació digital en el context de la covid-19”.