Experiències i aprenentatges del programa educatiu de fabricació digital
Descobreix alguns dels projectes principals desenvolupats per escoles i instituts al programa educatiu de fabricació digital. A la trobada final entre els centres participants i els equips dels Ateneus de Fabricació, s’ha compartit les experiències i els aprenentatges generats durant el curs.
Et presentem una selecció dels projectes que han desenvolupat escoles i instituts al Programa Educatiu dels Ateneus de Fabricació i que s’han presentat durant la trobada final entre els centres participants i els equips dels Ateneus, celebrada el 28 de juliol a Ca l’Alier.
Persones docents i tecnòlogues han compartit les experiències i el coneixement generats durant el curs escolar. També han posat en comú els errors i els encerts en cada procés de fabricació per reflexionar sobre les millors maneres d’integrar la fabricació digital a la pràctica educativa.
Durant la trobada s’han presentat 10 dels 22 projectes del programa, que mostraven diferents solucions per resoldre reptes de l’alumnat i del seu entorn a través de la fabricació digital i en un gran ventall d’àmbits i nivells educatius.
El comissionat d’Innovació Digital, Administració Electrònica i Bon Govern, Michael Donaldson, i la directora de l’Àrea d’Innovació, Programes i Formació del Consorci d’Educació de Barcelona, Rosana Fernàndez, van acompanyar docents i tecnòlegs en aquesta sessió i van animar-los a continuar investigant per posar la innovació digital a l’abast de la comunitat educativa i resoldre els reptes reals de la ciutadania.
Consulta els vídeos de l’acte de cloenda i de les càpsules dels projectes:
Cloenda del Programa Educatiu dels Ateneus de Fabricació (resum)
Cloenda del Programa Educatiu dels Ateneus de Fabricació (versió completa)
Com integrar la fabricació digital a Infantil (Escola Mestre Morera)
Crear materials pedagògics en l’àmbit de matemàtiques (FEDAC Sant Andreu)
L’AFA i la fabricació digital per repensar els patis (AFA Mare Alfonsa Cavin)
Treballar l’àmbit tecnològic amb fabricació digital i arquitectura sostenible (Santa Teresa Lisieux)
Treballar conceptes d’espacialitat a través de materials pedagògics a primària (Escola Orlandai)
Crear sensors de CO2 per gestionar la ventilació de l’aula (Institut Príncep de Viana en col·laboració amb l’Escola Superior de Disseny i Art Llotja)
Usar la fabricació digital per a compartir missatges positius entre l’alumnat (Institut Maria Espinalt)
APS + Design Thinking i Fabricació Digital (Institut Barcelona Congrès)
Projecte APS en l’àmbit de llengües i tecnologia (IEA Oriol Martorell)
Explorar nous biomaterials i els seus usos en l’àmbit tèxtil (Institut Anna Gironella de Mundet)