L'Espai Avinyó llança la seva programació d’hivern! 

..
10/02/2025 - 10:51 h - Interculturalitat Interculturalitat

De la mà de la imaginació lúdica de Glendis López, l’artista que ens acompanyarà durant tot l’any, encenem motors aquest 2025 —del calendari gregorià— amb un personatge que condensa múltiples expressions sonores, musicals, orals i tàctils, reflectint la nostra programació d’hivern i oferint un entramat de llenguatges plurals. 

Aquest hivern tindrem una sèrie de diàlegs concebuts des de la perspectiva intercultural i comunitària, creant ressonàncies entre llengües familiars i biblioteques, pràctiques feministes i electrònica, brodats i fotografies, i les imatges i el racisme.

Entre llengües i sintetitzadors

En el marc del Dia Internacional de la Llengua Materna (21 de febrer) i del cicle Biblioteques Expandides, reflexionarem sobre la presència de l’àrab a la ciutat, analitzant les formes de composició dels fons especialitzats i possibles formes d’activar-los per amplificar els vincles amb el teixit social i literari de les biblioteques. 

Després, el cicle Balls · Músiques · Resistències reivindica aquest 8M (Dia Internacional de la Dona Treballadora) la música electrònica com un espai de resistència, on es teixeixen relats propis i es creen espais d’alliberament capaços d’imaginar futurs feministes i inclusius. 

Narratives per connectar

En el cicle Museus (Im)possibles, visitarem l’exposició permanent del Museu de la Música de Barcelona per reflexionar sobre la noció de música que presenta i proposar accions que connectin amb les diverses expressions musicals de les diàspores i comunitats de la ciutat. 

Mentre, el cicle Geografies Tèxtils continua reivindicant el poder transformador de les pràctiques artesanals amb un taller de fotobrodats, on el fil i l’agulla serveixen per recuperar memòries, reinterpretar el passat i teixir noves narratives col·lectives.

Cures i disensos

Aprofitem el marc del 21 de març, Dia Internacional de la Lluita contra el Racisme, i l’exposició La infàmia al Museu Marítim per proposar un taller que reflexioni sobre la reproducció d’imaginaris racistes a través de les imatges i proposar criteris per a un ús crític i responsable d’elles.  

Més col·laboracions

En col·laboració amb el Centre de Normalització Lingüística de Barcelona, estem oferint activitats de foment per a l’ús social de la llengua, dirigides a l’alumnat i el voluntariat per la llengua. Comptem amb col·lectius d’artistes i activistes de la ciutat que proposen monòlegs, teatres participatius, rutes, itineraris i tallers per a l’alumnat, com el projecte Males Herbes, Memòria gitana del Carrer de la Cera i Sabors amb Chez. 

Ja et pots inscriure! 

Tots aquests diàlegs són gratuïts, però cal inscriure’s prèviament al correu espaiavinyo@bcn.cat.