Inici / Noticia / Eix 4: Comunicació i Incidència. Última trobada de grups focals del Pla d'Acció de la XBCNA

Eix 4: Comunicació i Incidència. Última trobada de grups focals del Pla d'Acció de la XBCNA

El passat 15 de setembre va tenir lloc l'última trobada de grups focals per a l'elaboració del Pla d'Acció de la Xarxa BCN Antirumors, facilitada per Spora.

Hi van participar 14 entitats de la Xarxa que van treballar sobre l’últim eix temàtic del futur Pla d’Acció, centrat en els àmbits de comunicació, incidència i participació.

Durant la sessió, amb les persones participants es van identificar necessitats i propostes d’accions en relació amb els següents àmbits estratègics del Pla: COMUNICACIÓ, INCIDÈNCIA I PARTICIPACIÓ. En l’àmbit metodològic, les persones participants es van repartir aleatòriament en dos grups de treball, que van tenir la possibilitat de treballar tots dos els àmbits de discussió.

Entre algunes de les idees sorgides de la sessió, destaquen la necessitat d’enfortir la comunicació de la XBCNA als mitjans de comunicació i a l’espai públic. Incrementar les accions d’incidència de la XBCNA, centrant-les en la discriminació i la vulneració de drets, amb una perspectiva interseccional. Ampliar la diversitat de les persones i entitats que conformen la XBCNA, tot potenciant la pluralitat d’espais, formats i formes de participació.

D’entre les propostes d’acció destaquen el reconeixement de l’autorepresentació i participació directa a la XBCNA de col·lectius “no formalitzats”. La identificació d’un tema/àmbit/eix de treball periòdic (anual), que articuli les accions d’incidència de la XBCNA, a partir del treball de tots els seus grups. Impuls a la creació d’aliances de treball amb persones, entitats i col·lectius externs a la XBCNA, per dur a terme accions d’incidència sobre temàtiques específiques.

Trobareu totes les aportacions que es van fer a la trobada en aquest >>document<<.

Més informació sobre el procés del Pla d’Acció de la XBCNA i el calendari de sessions de treball en aquest >>enllaç<<.

Comparteix aquest contingut