Inici / Noticia / Recupera el contingut de les activitats d'estiu de l'Espai Avinyó!

Recupera el contingut de les activitats d'estiu de l'Espai Avinyó!

Ja pots consultar tots els recursos de la programació d'activitats del tercer trimestre de l'any. Esperem que continuïn obrint al diàleg i a la reflexió des d'una mirada intercultural.

>> Per accedir a tots els continguts, descarrega’t el pdf i fes clic als enllaços <<

El caràcter de la programació de l’estiu de 2021 va estar marcat per la recuperació de l’espai públic en clau intercultural. Gaudim de les expressions, iniciatives i llenguatges de les arts escèniques, musicals, documentals i radiofòniques, realitzades, en la seva majoria, en escenaris a peu de carrer o amb vocació comunitària.

En el marc del cicle ‘Colonialitat, Racisme i Creació’ (Festival Grec, 2021), les veus d’artistes de la diàspora africana obren el debat sobre el llegat de les músiques negres i la influència de grans figures de la música popular afrodescendent en els artistes i el context de la ciutat. Vam continuar amb música, en aquesta ocasió, a través del documental “Yo no me llamo Rubén Blades”, per fer un repàs a la polifacètica vida de l’anomenat “poeta de la salsa”.

L’escolta jove torna a estar present per dialogar sobre els usos diversos que fan els joves del seu temps lliure a l’espai públic, a través de múltiples relats i veus, al barri del Raval i Trinitat Vella. També, a través de les arts escèniques es reivindica el paper de dones artistes asiàticodescendents que qüestionen el masclisme i el racisme al món cultural.

Apareixen propostes per repensar els museus en diàleg amb el territori i amb la memòria de les comunitats que els envolten. I finalment, seguint amb la celebració de la Capitalitat Mundial de l’Alimentació Sostenible (Barcelona, 2021) tornem al format d’itinerari per caminar cap a com repensar l’alimentació sostenible des d’iniciatives que ho fan des d’una perspectiva culturalment diversa i migrant.

Totes aquestes activitats van de la mà de projectes col·lectius, associacions culturals i infraestructures públiques, que formen el teixit artístic i cultural de la ciutat. Tots els seus continguts estan disponibles a través de podcasts, vídeos i cròniques.

Comparteix aquest contingut