Arriba la programació de tardor a l'Espai Avinyó!

..
07/10/2024 - 15:12 h - Interculturalitat Interculturalitat

Sentim caure les fulles aquesta tardor i, entre elles, trobem, de la mà de la imaginació de Berjer B. Capati, l’artista que ens ha acompanyat aquest any, totes les propostes de la programació de l’Espai Avinyó, presentades des d’una perspectiva intercultural i comunitària. 

Us convidem, doncs, a posar l’oralitat i el cos a través de les músiques del Carib, de l’art tèxtil com a crit reinvidacatiu o de l’autobiografia en el fanzin. Igualment, abordarem les perspectives sobre l’art indígena i la regió amazònica, les masculinitatsracialitzades, la sobirania alimentària, les condicions i necessitats dels oratoris islàmics, i dels projectes editorials de personas migrants i racilitzades de la ciutat. 

Autobiografies i futurs col·lectius 

Comencem la programació submergint-nos en la pràctica del fanzin, on investiguem, des d’una perspectiva antiracista, diaspòrica i caribenya, l’autobiografia en el marc de ‘Barcelona dibuixa’. 

Proposem una nova edició del cicle Museus (Im)possibles emmarcat en una sèrie de seminaris durant l’exposició Amazònies: El futur ancestral, per analitzar-ne el relat i fomentar un diàleg sobre com operen les geopolítiques del futur 

En la continuació del cicle Balls · Músiques · Resistències, parlem del Carib, posant el focus en les diverses influències dels ritmes i pràctiques del territori, des del reggae fins al merengue, així com en l’apropiació cultural i les narratives simplificadores que les redueixen. 

A més a més, amb un tastet de les obres de teatre Black Man Solo i Pareu de parar-me, peces unipersonals que indaguen en la relació que s’estableix entre l’home negre i la societat, reflexionem sobre les masculinitats racialitzades.

Memòries i reptes per brodar 

En el marc del ‘50è aniversari del primer oratori islàmic a Barcelona’, es proposa fer el tancament del cicle Barxiluna برشلونة  (Des)memòria del passat i present islàmic, per identificar condicions històriques i necessitats actuals dels oratoris.

Després, en la cuarta sessió del cicle Geografies tèxtils, coproduït amb Acció Comunitària, i a través de l’exposició Bud Na Bud – Érase o no érase una vez,  enfilarem pels carrerons del Raval, un barri conegut per la seva diversitat i la seva història de lluites comunitàries, per mostrar com l’art tèxtil ajuda a crear aliances i comunitats a la ciutat. 

Alhora, inaugurem el cicle de pensament Biblioteques expandides amb iniciatives editorials de les diferents diàspores a la ciutat, per col·laborar amb Biblioteques de Barcelona en la diversificació del relat de les biblioteques, el seu fons i les seves activitats públiques. 

També, ens reunirem al voltant d’iniciatives de consum ecològic, horts urbans, productors locals i cuines compromeses per enfortir relacions interculturals entre el camp i la ciutat, i potenciar el teixit social amb una perspectiva de justícia social i sobirania alimentària. 

Més col·laboracions  

La majoria de diàlegs estaran emmarcats en el Fòrum Global Aliança Mundial contra el Racisme i la Xenofòbia 2024, iniciativa de la UNESCO per situar la lluita contra el racisme al centre de les agendes internacionals, que es celebrarà en diverses institucions de la ciutat. 

Continuem col·laborant amb el Centre de Normalització Lingüística de Barcelona i revisant l’oferta d’activitats per fomentar l’ús social de la llengua. En aquest nou catàleg, inclourem propostes de col·lectius d’artistes i activistes de la ciutat, amb monòlegs, teatre participatiu, rutes, itineraris i tallers per a l’alumnat i el voluntariat per la llengua. 

Ja et pots inscriure!

Tots aquests diàlegs i visites, músiques i balls, recorreguts i obres de teatre són gratuïts, però cal inscriure’s prèviament al correu espaiavinyo@bcn.cat