Àrea infantil

L'àrea infantil de la Biblioteca Fort Pienc és un espai destinat a infants i joves fins als 14 anys, on es pretén satisfer les seves necessitats informatives i promoure la lectura i la imaginació des de les primeres edats. També s'adreça als seus acompanyants i a tota persona que pugui estar interessada a consultar els llibres per a infants. Totes les nenes i els nens menors de 9 anys han d'anar sempre acompanyats d'un adult.

La sala està dividida en dos espais ben diferenciats, l'àrea d'imaginació i l'àrea de coneixements i s'hi poden trobar diferents temàtiques i suports:

Àrea d'imaginació, on es troben els CD de música, DVD, revistes, còmics, contes, etcètera. Els contes es classifiquen per franges d'edat i per tal de diferenciar-les hi ha gomets de colors:

  • I *(de 4 a 6 anys) - Gomet blau
: Són contes que aproximen els nens i nenes a la lectura, on predominen les il·lustracions i la imatge té un pes fonamental. Van destinats als infants que comencen a aprendre a llegir. Dins aquesta secció hi trobaràs diferents classificacions per ajudar a la cerca de temes concrets com ara la convivència i el respecte, les emocions, la família, els hàbits, contes tradicionals, etcètera.
  • I **(de 7 a 10 anys) - Gomet vermell
: Són contes destinats a infants que ja saben llegir. En aquests contes també predomina la il·lustració, però introdueixen un grau més de complexitat de lectura amb històries més llargues i difícils.
  • I ***(d'11 a 13 anys) - Gomet verd
: La imatge ha perdut rellevància, i el text és el principal protagonista. Són petites novel·les que expliquen històries de temes diferents: por, aventures, misteri i altres.
  • JN - Gomet groc: La novel·la juvenil, per a joves a partir dels 14 anys, també la trobem en aquest espai.

Àrea de coneixements on trobaràs tota mena de materials adequats per donar suport als deures de l'escola, aclarir dubtes i desenvolupar els interessos i les inquietuds dels nens i nenes: enciclopèdies generals i temàtiques, diccionaris, atles, llibres i material audiovisual sobre qualsevol matèria --ciències socials, ciències naturals, història, art, matemàtiques, cuina, arquitectura, etcètera.

El Racó de famílies és un espai dedicat als pares i mares interessats en l'educació i el creixement físic, psicològic i lúdic dels seus fills i filles, així com a tutors, educadors i tota persona interessada o vinculada al món infantil. També s'hi troben revistes com ara Ser padres o Viure en família.

La Biblioteca organitza un programa d'activitats per a les escoles de l'entorn que estiguin interessades a donar a conèixer els serveis de la Biblioteca a la seva comunitat escolar. S'ofereixen diferents visites que estan adaptades als diversos cicles escolars i les necessitats particulars de cada etapa cognitiva.

Recentment, la Biblioteca ha presentat el projecte pilot de la Capsa sensorial, un nou recurs que consisteix en una capsa amb material sensorial que ajuda a fer la lectura d’un conte a través dels sentits. Aquesta primera capsa sensorial gira entorn al llibre El peix Peixet de Guido van Genechten (Símbol, 2005) i conté els personatges del conte en diferents textures, mides i colors, col·locats cadascun en uns saquets units a una corda per a seguir l’ordre de la narració, tot plegat embolcallat en un mar de fons. La capsa sensorial estarà disponible per consultar a la biblioteca, juntament amb el llibre. Es pot valorar puntualment el seu préstec a domicili. Més endavant la Biblioteca ampliarà aquesta idea a altres títols de manera que l’oferta sigui més àmplia i variada.